joi, 4 decembrie 2014

Spion pentru eternitate de George Cristian Maior - Nou la Rao


Descriere:

"Frank Wisner, unul dintre pionierii CIA, este un mit al spionajului american. A creat, organizat, transformat ori eficientizat, în anii grei ai celui de-al Doilea Război Mondial, staţiile americane de spionaj de la Cairo, Istanbul şi Bucureşti. 

Acest ultim loc l-a marcat profund, toată viaţa sa revenind la experienţa din România. Aici a înţeles, printre primii, marea confruntare care se pregătea între URSS şi SUA, drama pe care aveau să o trăiască milioane de oameni. Din Europa în Asia, din Orient în America de Sud, operaţiunile desfăşurate sub comanda lui Frank Wisner au fost prima linie de rezistenţă împotriva comunismului. 

Unul dintre artizanii modernizării spionajului american şi ai celor mai importante instrumente de propagandă anticomunistă, între care postul de radio Europa Liberă, Wisner a intrat în istorie dezamăgit că ţări minunate, cu oameni minunaţi, au fost abandonate în spatele Cortinei de Fier. 

Îmi face plăcere să aduc prima dată în faţa publicului român povestea de excepţie a celebrului spion american, un prieten adevărat al României din prima clipă petrecută la Bucureşti şi până în ultima zi a vieţii sale."  Ambasador George Cristian Maior

0 comentarii: