joi, 4 decembrie 2014

RECENZIE - Marea monstrilor (Percy Jackson si Olimpienii #2) de Rick Riordan

Descriere:

Pentru prima data, Percy Jackson se bucura de o viata normala si linistita. Evenimentele iau insa o turnura spectaculoasa in ultima zi de scoala, cand un joc din sala de sport, aparent inofensiv, se transforma intr-o confruntare pe viata si pe moarte cu o echipa de canibali gigantici. Pentru a-si salva viata, Percy porneste spre Tabara Semizeilor, dar descopera ca amenintarea plonjeaza si asupra taberei. Pinul care o proteja a fost otravit, iar hotarele magice au inceput sa-si piarda puterea de aparare, lasandu-i pe semizei mai vulnerabili ca oricand in fata monstrilor gata sa distruga totul. 

Ingrijorat din cauza schimbarilor petrecute in tabara si macinat de vise alarmante in care ii apare prietenul lui, Grover, Percy pleaca impreuna cu Annabeth in cautarea a ceea ce poate fi salvarea tuturor. Insa pentru asta, eroii trebuie sa infrunte pericole infricosatoare ascunse in Marea Monstrilor. 


RECENZIE:

O sa incep prin a spune ca am ras mai mult, citind acest volum, decat in ultimele luni adunate. Iar daca eu, ca tanar adult, incep sa rad de nebuna cand am citit-o, inseamna ca cei mici sau mai mici ca mine se vor tavali pe jos de ras. 
Si nu glumesc. Mai ales prima carte a cartii este plina de replici spumoase si intamplari care pur si simplu te pocnesc sa razi. Dar nu vreau sa dau spoilere. Insa voi zice ca cea care m-a amuzat cel mai tare e 'cea cu ochiul'. Daca cititi sau ati citit va prindeti care e.

Apoi treptat tonul romanului devine mai serios si actiunea si suspansul iau locul clipelor vesele. 

Cand am vazut cat de scurt e volumul ma gandeam ce naibii se poate intampla in el, adica atat de mult, insa iar m-am inselat. Sincer acesta a fost parca mai plin ca primul si la fiecare pagina intoarsa cineva trada, murea, era o bataie, o replica, orice. E imposibil s-o lasi jos pentru ca te roade curiozitatea. 

Mi-a placut tare mult si nu pot decat sa zambesc vazand cum Rick a luat toata mitologia si povestile si le-a impletit cu ideile lui. Totul are sens si nici nu zici ca-s lucruri diferite, sau povesti din timpuri diferite. Iar acel plot twist de la final... cu siguranta voi suferi vreun atac de cord pana termin seria asta.

Cred ca de acum o sa ma tot auziti vorbind de Percy Jackson si amicii lui, pentru ca merita! Pentru ca aceste carti sunt pline de suspans, actiune, momente amuzante la care razi pana te doare stomacul, dar si momente in care incerci sa-ti aduni maxilarul de pe jos. Plus ca personajele evolueaza putin cate putin, toate, nu doar cele principale, si totul capata noi contururi.

Continui sa spun - incepeti seria daca n-ati facut-o si o veti devora! Mie acum imi pare rau ca n-am citit-o mai repede si am considerat-o doar ceva pentru copii, caci nu este. Este ceva pentru toate varstele, pentru toti cei care vor sa creada ca mitologia se poate impleti cu realitatea noastra si ca acesti oameni speciali si frumosi, care-s personjale, traiesc langa noi.

Lectura placuta!


0 comentarii: