joi, 4 decembrie 2014

Câștigătorii de Julio Cortázar - Nou la Art


Descriere:

Câştigătorii, primul volum publicat de Julio Cortázar, pare un roman despre o croazieră mai neobişnuită, dar încă din primele pagini se transformă într-o meditaţie asupra vieţii şi a libertăţii, care obligă personajele să-şi  înfrunte temeri nebănuite.

Un grup eclectic de argentinieni, câştigători ai unei croaziere, se îmbarcă pe vasul Malcolm, nerăbdători să se bucure de o lună de vacanţă. Dar lucrurile nu sunt atât de simple cum par, şi vacanţa relaxantă care se anunţa degenerează într-o aventură destul de riscantă. 

Destinaţia secretă, atmosfera apăsătoare şi ciudatele interdicţii impuse de „lipizi“ şi „glucizi“ – membrii echipajului – îi fac pe câţiva dintre câştigători să-şi pună întrebări şi să încerce să rezolve misterul care planează în jur. 

De la Jorge, băieţelul cu multă imaginaţie, la visătorul Persio, de la cuplul de îndrăgostiţi, la adolescentul nepăsător, de la intelectualul Medrano, la individul simplu, Atilio, cu toţii încearcă să găsească raţiunea acestei călătorii în necunoscut. 

0 comentarii: