joi, 4 decembrie 2014

Omul Negru (#1 & #2) de Richard Morgan - Nou la Paladin


Descriere:

Scriitura romanului este, ca întotdeauna, dură şi adesea de o violenţă sugestivă, iar dialogul viguros şi realist... Cu siguranţă că asemănările de formă şi de fond cu operele lui Philip K. Dick şi (într-o mai mică măsură) cu ale lui William Gibson nu sunt întâmplătoare, deşi Morgan nu este nici pe departe un imitator. Este prea bun pentru aşa ceva.“
Booklist 

Produs al ingineriei genetice, întrupare a agresivităţii pure şi a instinctelor primare pe care fiinţele umane le-au pierdut de-a lungul mileniilor de evoluţie, Carl Marsalis face parte dintr-o nouă specie umanoidă: variantele treisprezece. 

Pentru guvernul Statelor Unite, aceştia au reprezentat forţa militară supremă, până când s-a ajuns la concluzia că supersoldaţii sunt nişte mutanţi periculoşi, care trebuie exilaţi pe Marte. Marsalis a reuşit pentru o vreme să evite exilul, devenind un fel de vânător de recompense, însă curând a fost aruncat în închisoare.

O nouă şansă de a-şi recăpăta libertatea se iveşte atunci când i se cere să-şi folosească însuşirile pentru a prinde un fugar. Doar că acesta nu este un răufăcător oarecare, ci un alt treisprezece, care a măcelărit întreg echipajul unei nave.

Copertile separat:

0 comentarii: