joi, 4 decembrie 2014

Asasinatul lui Iisus. O istorie de Bill O'Reilly - Nou la Rao


Descriere:

Volumul de faţă şi-a propus să sintetizeze cea mai mare tragedie a lumii creştine: viaţa lui Iisus, fiul Domnului, până la moartea pe cruce, după umilinţe şi chinuri înfricoşătoare. 

Autorii descriu fără zorzoane "nu doar cum a murit Iisus ci şi cum a trăit", pentru că mulţi uită că nu doar torturarea şi ridicarea pe cruce au semnificaţie, ci şi viaţa plină de pilde şi învăţăminte a celui care va reforma total felul de a gândi a miliarde de oameni.

Pentru aceasta, cei doi autori au sintetizat toate informaţiile despre viaţa Mântuitorului, folosind nu doar surse evanghelice neotestamentare şi, uneori, apocrife, ci şi informaţii din istoricii romani, evrei sau greci, care dovedesc existenţa istorică a lui Hristos şi dau detalii despre misiunea acestuia şi modul în care s-a sacrificat pentru a şi-o îndeplini. O carte tragică al cărei subiect, sunt de părere toţi creştinii, ne priveşte pe toţi. 

Căci este vorba nu doar despre sacrificiul Fiului Omului pentru a-i absolvi pe oameni de păcate, ci şi despre resurecţia lui, semn că moartea nu este începutul sfârşitului, ci sfârşitul începutului.

0 comentarii: