duminică, 21 decembrie 2014

RECENZIE - Fulgi de iubire. Trei poveşti romantice de Crăciun


Descriere:

Ce au în comun o furtună de zăpadă iscată în Ajunul Crăciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House şi un tip învelit în folie de aluminiu?
Răspuns: aceste trei poveşti romantice de Crăciun.

O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în vieţile a trei adolescenţi: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce-şi vopseşte părul în roz şi visează să fie îngerul cuiva.

Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle – şi-au unit forţele pentru a scrie poveşti pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într-o carte numai bună de citit la gura sobei.

RECENZIE:

Se intampla uneori sa citesc o carte iubita si laudata de toata lumea si de neamurile lor. Uneori o iubesc si eu la fel de tare si zic ca n-am mai citit una asa in viata mea, dar alteori se intampla sa o citesc, sa-mi placa, cumva sa inteleg de ce ei o vad asa speciala, dar pe mine sa nu ma impresioneze. Si asa s-a intamplat cu aceasta.

Stiam de aceasta colectie de povesti de cel putin doi ani , de cand a aparut, si mereu am zis ca o voi citi in perioada sarbatorilor de iarna. Iar anul acesta am zis ca ar fi momentul. Acesti trei autori sunt extrem de populari in afara, insa eu am citit doar de la John Green momentan, asa ca nu stiu ce sa spun.

Cartea per total a fost foarte draguta si amuzanta, este usor de citit, scriitura este cursiva si are acel ceva care te atrage si te face sa fii curios si sa te imprietenesti cu personajele. Iar povestioarele au fost speciale si simpatice in felul lor. Insa mie cel mai mult mi-a placut cea cu Jubilee (sper sa-i fi scris corect numele) si am fost destul de dezamagita, caci m-am asteptat s-o iubesc pe cea a lui John Green. Ceea ce nu s-a intamplat; chiar mi s-a parut slabuta si cam ... eeeh. Iar ultima din ele a fost ok.

Nu e o carte rea, iar povestioarele sunt perfecte pentru zilele de iarna sau acum cand vine Craciunul. Are acea aroma de sarbatoare si o multime de momente amuzante sau dulci, dar nu mi s-a parut atat de buna si impresionanta cum tot spun cititorii pe toate gardurile. Poate daca eram mai mica imi placea mai mult, dar asa a fost doar simpatica.

O recomand tuturor care doresc o lectura rapida si dulce, acum in prag de Craciun sau daca vreti sa-i faceti cuiva un cadou care sa fie un fel de pachet cu de toate: romantism, prietenie, sinceritate, sarcasm si ironie, incredere si zambet. 

0 comentarii: