vineri, 7 iunie 2013

RECENZIE - Sange albastru (Sange Albastru #1) de Melissa de la Cruz



Descriere:

În mijlocul familiilor din elita newyorkeză se ascunde o societate secretă de americani celebri ai căror strămoşi au ajuns în Lumea Nouă, călătorind pe corabia Mayflower. Membrii acesteia sunt puternici şi bogaţi — şi, în realitate, nu sunt fiinţe umane. Sunt cei cu Sânge Albastru, un străvechi grup de vampiri.

Schuyler Van Alen nu s-a integrat niciodată la Duchesne, o şcoală particulară de prestigiu din New York. Preferă să poarte haine lălâi şi vintage în locul toaletelor de la Prada şi perlelor afişate de colegele ei; în plus, locuieşte împreună cu bunica sa, o persoană retrasă, într-o vilă în care mai răzbate încă fastul vremurilor de odinioară. Schuyler este o singuratică... şi este fericită aşa.

Dar când împlineşte cincisprezece ani, viaţa i se schimbă dramatic. Îşi descoperă un întreg mozaic de vene albastre pe braţe şi începe să aibă pofte nebănuite… de a devora carne crudă. Pe de altă parte, moartea misterioasă a unei colege de la Duchesne îi bântuie gândurile. Şi ce este şi mai ciudat, Jack Force, cel mai popular băiat din şcoală, dintr-odată pare a fi interesat de ea.


RECENZIE:

Trebuie sa recunosc ca am primele trei volume ale seriei in biblioteca de cel putin doi ani, dar nu le-am citit. De ce? Hm, nici eu nu stiu. Poate pentru ca desi ma atrageau copertile si ideea, nu prea ma tenta descrierea, adica nu-i prima serie cu vampiri pe care o citesc si sincer nici ideea ca ei sa fie niste bogatasi mofturosi si draguti nu prea imi facea cu ochiul. Insa zilele acestea am zis sa m-apuc de primul volum, pentru ca anul asta mi-am propus sa citesc cam tot ce am in biblioteca, daca tot n-am de gand sa ma opresc din cumparat.

Acest prim volum mi-a placut, l-am citit in cateva ore (practic) , chiar daca mi-a luat doua zile, din cauza lipsei mele de chef cauzat de examenul de ieri. As zice ca e o carte ce se citeste repede, limbajul este usor, simplist *nu simplu* si pur si simplu zbori printre pagini, incantat de scriitura, descrieri, personaje, dar si pentru ca vrei sa vezi ce se intampla. Recunosc ca nu m-a dat pe spate, pentru ca mai mult spre a doua jumatate a cartii intriga ia locul descrierii si suspansul trece in fata ritmului relaxat, lasand deoparte evenimentele sclipitoare, iesirile la spa sau cumparaturile. Mi s-a mai parut dragut, ca intre anumite capitole, au aparut file dintr-un jurnal vechi, ce mi-au oferit, cumva, o privire din interior, de atunci, de de mult. 

Momentan sunt cam confuza, pentru ca nu mai stiu pe cine sa banuiesc, un personaj care ne oferea oarecum raspunsuri a disparut, Dylan si-a luat zborul, mama lui Schuyler *mereu mi-e ca-i vor scrie numele gresit* inca e pe taramul viselor, iar singurul care pare sa fie o portita spre adevar e cam departe. Dar se pare ca vom face o excursie la Venetia. Mereu am vrut sa ajung acolo. 

Per total, volumul mi-a placut, chiar daca nu se compara la suspans, intriga si personaje cu alte serii, bazandu-se cumva pe latura dragalasa, boema a vampirilor si nu pe cea fioroasa, luptatoare si sangeroasa. Dar ma voi apuca de al doilea volum, chiar astazi sau in seara asta si, poate, povestea va deveni mai buna, mai surprinzatoare. 

4/5

0 comentarii: