sâmbătă, 8 iunie 2013

RECENZIE - Bal mascat (Sange Albastru #2) de Melissa de la Cruz


Descriere:

Schuyler van Alen doreşte o explicaţie legată de misterioasele morţi care au avut loc în râdurile tinerilor vampiri. Împreună cu Oliver, cel mai bun prieten al ei, Schuyler călătoreşte în Italia cu speranţa de a-l găsi pe singurul om care o poate ajuta – bunicul ei. Între timp, la New York, pregătirile sunt în toi pentru Balul Celor Patru Sute, o petrecere exclusivistă găzduită de cei mai bogaţi, puternici şi neumani – o gală a celor cu sânge albastru.

Dar adevăratele pericole apar la after-party, un bal mascat organizat de şireata Mimi Force. O revelaţie, ascunsă în spatele măştilor, va schimba cursul destinului unui tânăr vampir pentru totdeauna.

RECENZIE:

Acest al doilea volum mi-a placut mai mult decat primul pentru ca a existat mai multa actiune, totul n-a mai fost asa de static sau chiar daca intriga statea pe loc, mereu exista ceva ce iesea la iveala, vina trecea de la o persoana la alta, semnele de intrebare apareau si mai mari, apoi se disipau ca-n ultima clipa totul sa explodeze. Dar sa o iau treptat.

Sincer m-asteptam ca la Venetia Schuyler sa gaseasca raspunsuri, insa a dat peste un bunic cam bunic, adica serios n-a avut nicio reactie si i-a spus lucruri ce se stiau deja. Ca apoi la putin timp sa-si faca aparitia in NY si sa ia atitudine, zau? Mi s-a parut cam ciudata schimbarea asta a lui, dar poate a stat sa se gandeasca. Sau o fi fost un plan de la bun inceput? Mereu am impresia ca tipul asta are mai multi asi in maneca decat ma lasa sa vad. 

Doua lucruri care m-au intrigat in carte si care ma fac sa ma intreb ce naibii o sa se intample cu personajele astea: uneori mama lui Schuyler isi face simtita prezenta, iar apoi totul revine la normal. Zau? De ce? De ce nu se trezeste odata daca nu e bolnava... oare de ce? (poate aflati daca cititi) Alt lucru e ca Dylan e mort sau nu? Adica inteleg ca trebuie sa fie o doza de mister, da lasa-ma si pe mine sa-mi fac o idee, ca odata e mort, apoi apare viu, apoi e disparut, apoi... *sigh*. 

Iar faptul ca Schuyler o sa se apropie si mai mult de familia gemenilor nu prea ma bucura, adica ok, exista niste legaturi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stea oamenii aia asa apropiati. Deja vad niste discutii aprinse  intre Mimi si Schuyler sau intre Jack si Mimi. Insa poate lui Mimi i-a mai venit mintea la cap daca tot era sa moara si poate o lasa mai usor, pentru o vreme. Sau nu. 

Sincer totul devine foarte incurcat si confuz, poate la fel ca recenzia asta, insa am atatea intrebari la care astept raspunsuri si volumul asta n-a facut decat sa-mi raspunda la cateva si doar ca sa nasca altele si altele. O sa ma apuc de volumul trei si dupa asta trebuie sa astept... pentru ca n-am volumul patru si nici restul n-au aparut la noi. Chiar sunt curioasa cand si cum vor incepe sa se aranjeze piesele in puzzle pentru ca momentan sunt cam multe goluri si nimeni si nimic nu e ce pare a fi. Oare asta se aplica si lui Kingsley? Hm.

P.S. vad ca despre balul celor patru sute nu v-am zis nimic, insa va las pe voi sa descoperiti ce s-a intamplat acolo, dar mai important, la after-party. cred c-o sa va placa.


4/5

1 comentarii:

MikuMyuuki spunea...

E incurcata rau de tot seria. Am citit pana la vol. 5 si autoarea tot baga personaje, tot le ameteste.
E draguta, dar cam dezorganizata. Cu toate astea mi-a placut:X