vineri, 14 iunie 2013

Recenzii scurte #6

Blocati in tunelurile din Tulsa, Zoey si prietenii ei trebuie sa gandeasca o cale de a tine piept unor forte malefice care ameninta sa-i nimiceasca pe toti. Ingerul cazut Kalona, consortul Marii Preotese, isi foloseste puterile pentru a-i strange sub vraja sa pe novicii si pe profesorii din Casa Noptii. Un secret vechi de secole ar putea distruge influenta lui nefasta, dar oare Zoey se simte pregatita sa faca fata adevarurilor care ar putea iesi la iveala? ( Obsesia, vol. 5)
***
Secrete intunecate si suspiciuni nemarturisite ameninta prietenia dintre Zoey si Stevie Rae si tulbura linistea tuturor. Mai mult decat atat, nelinistita de legatura ei profunda cu A-ya, fecioara plasmuita odinioara de femeile cherokee pentru a-l seduce pe maleficul Kalona, Zoey se lupta sa-si infranga dorinta de a-l iubi pe frumosul inger cazut, cand acesta incearca in fel si chip sa o prinda in mrejele sale. Inca o data, intunericul ameninta sa puna stapanire pe Casa Noptii.  (Tentatia, vol. 6)

Parere: Deja nu cred ca mai trebuie sa spun ca aceasta serie imi place, mult de tot, si momentan imi pare rau ca sunt prinsa cu alte carti si n-o pot continua. Se intampla din ce in mai multe lucruri, actiunea se fragmenteaza si avem  parte de intamplari pentru toate personajele, nu doar pentru Zoey. Iar finalul volumului 6....pfoai. Nu comentez. Sincer, stiu ca unii zic ca-i o serie proasta, dar eu zic ca e buna si mie imi place si daca incercati, pot sa zic ca se imbunatateste cu fiecare volum. 

5/5




Cu cateva zile inainte de Craciun, un eveniment neasteptat tulbura Stockholmul acoperit de zapada: o bomba explodeaza la stadionul Victoria, gazda Jocurilor Olimpice. Din nefericire, exista si o victima: Christina Furhage, sefa Comitetului Olimpic. Pe langa ancheta politiei, de caz se ocupa si Annika Bengtzon, ziarista care conduce departamentul Investigatii de la cotidianul Kvällspressen. Desi opinia generala este aceea ca a fost vorba de un atac terorist, ea sustine ca la baza atentatului a stat o crima de o alta natura. Ca sa dovedeasca acest lucru, Annika incepe sa rascoleasca trecutul, pentru a afla adevarata poveste a femeii care se ascundea dincolo de imaginea puternica si radioasa a Christinei Furhage. Cand o noua explozie are loc la arena Stär Hall, Annika incepe sa se indoiasca de intuitia si credibilitatea ei ca ziarista. Cu toate acestea, continua sa cerceteze cazul si, in cele din urma, se trezeste ea insasi intr-o situatie limita... Reuseste oare sa descopere adevarul din spatele acestei povesti intunecate?


Parere: Daca cititi aceasta rubrica mai mereu probabil ati observat ca, desi nu ma dau in vant dupa romanele nordice, daca-mi pica vreunul in mana nu refuz. Pentru ca vreau sa citesc cat mai diversificat si totodata sa fac o comparatie, pentru ca sincer e o mare diferenta intre romanele politiste americane *de exemplu* si cele nordice. Legat de aceasta carte. Per total mi-a placut, uneori m-a lasat rece, alteori m-a tinut lipita de pagini, mai sa-mi scot ochii. E un roman bun si totusi nu pot scapa de senzatia asta - de fiecare data cand citesc un roman nordic, oricat mi-ar placea si m-ar intriga, nu ma afecteaza emotional - mereu e ca si cum as vedea un film, nu ma pot atasa de niciun personaj, nu simt nimic pentru ele. Si asta, cred eu, e un mare minus.

3/5

Sienna Jensen had no plans to return home when she graduated college last spring—after all, her dreams lie in California. But when she discovers her grandmother’s Nashville home has been foreclosed, and the new owner has started the eviction process, Sienna has no other choice but go back to Music City. And she comes face to face with the flawed, gorgeous man she never thought she’d see again. The man who now holds the deed to her grandma’s estate.

When millionaire rock star Lucas Wolfe finds the outspoken redhead glaring at him from across a courtroom, he’s both infuriated and intrigued. He still can't get the night Sienna almost spent with him out of his mind, and the chemistry between them is as undeniable as it was two years ago. He craves Sienna more than ever. And just like everything Lucas hungers for, he’s determined to have her.

Now, Lucas will do whatever it takes to lure Sienna into his bed, even if that means making a deal with her: ten days with him, playing by his rules, and he’ll hand over the deed to her grandmother’s home. Though she agrees to the arrangement, Sienna is conflicted. Because of her duty to her family. Because of promises she’s made to herself and a past that still haunts her. And as Lucas’s game of seduction continues, and Sienna is introduced to his dark, erotic world and even darker background, she realizes that at any moment, she could be devoured.


Parere: Ieri, neavand chef de o lectura serioasa si care sa-mi stoarca creierii prea rau, si scotocind prin sertarul cu carti, mi-au cazut ochii pe aceasta. Si am zis de ce nu. Asa cum m-am asteptat a fost o lectura usoara, placuta, un roman bine scris pentru ideea pe care o transpune, pentru ca da, e un cliseu, nu poate sa iasa ceva serios si sa te dea pe spate, insa te relaxeaza si iti deschide apetitul pentru alte lecturi. Un mare plus de la mine pentru ca desi e adult si amicii nostri sunt cam sex-addict nu a fost vulgar, n-au fost scene detaliate incat sa ma opresc din citit si sa ma intreb daca citesc un roman sau ceva porn *pentru c-am mai patit asta*. Per total ceva bun, easy, hot, de vara. Iar volumul doi apare in Iulie, anul acesta. 

3/5


Si am mai citit An On Dublin Street Christmas (On Dublin Street #1.5) de Samantha Young pentru ca tocmai am terminat On Dublin Street si mi-a placut foarte mult. Insa nu va dau detalii prea multe pentru ca o sa vedeti recenzia:) Insa va pot spune ca merita si daca vreti s-o cititi a aparut si la noi, la editura TREI. Deci un click aici si e a voastra. Pana data viitoare have a nice day and happy reading!:)

0 comentarii: