luni, 8 aprilie 2013

RECENZIE - Ritualul, Captiva si Puterea (Cercul Secret vol. 1-3) de L. J. Smith


Descriere:

PUTEREA CERCULUI A ADEMENIT-O ACASA... 
Fortata sa se mute din insorita Californie in mohoratul orasel New Salem, Cassie tanjeste la inceput dupa vechea ei viata. Cu timpul, se simte ciudat de legata de un grup de adolescenti care face legea in scoala ei. Initiata in sabatul vrajitoarelor, care stapaneste acolo de secole, este atrasa in Cercul secret si are parte de o aventura naucitoare si terifianta. 
Dar atunci cand se indragosteste de misteriosul Adam, Cassie are de facut o alegere dificila: sa foloseasca sau nu fortele intunecate pentru a-si atinge scopul? O singura miscare gresita ar putea insemna sfarsitul! 

*** 

LUPTA DINTRE BINE SI RAU CONTINUA... 
Ademenita in cel mai popular grup cu putinta, Cassie e fascinata de puterea – pe cat de atragatoare, pe atat de periculoasa – pe care tocmai si-a descoperit-o. 
Cand este pusa in situatia de a alege sa foloseasca forta misterioasa a sabatului fie in slujba binelui, fie a raului, Cassie ii cere ajutorul unuia dintre prietenii lor, Adam, si devine captiva unei iubiri pline de primejdii. 
Vrajita de promisiunea de a obtine dragostea cu ajutorul magiei, Cassie ii fura inima lui Adam si strica fragilul echilibru al puterii, provocand un uragan de furie pe care nimeni nu-l prevazuse. 
Va supravietui Cercul secret? 
Sau lupta crancena in care sunt implicate fortele binelui, raului si iubirii ii va mistui pe toti? 

*** 

CASSIE ÎŞI DESCOPERĂ PUTEREA ŞI TREBUIE SĂ-ŞI DOVEDEASCĂ LOIALITATEA... 
După întâmplările captivante prin care trece în primele două cărţi, Cassie ajunge să fie membră deplină a celui mai interesant club posibil. Ea înţelege că puterea are un preţ – şi este unul mai mare decât şi-ar fi imaginat. 
Aflată la mijloc, între dorinţele diferite ale celor două conducătoare ale Cercului Secret, Cassie trebuie să-şi continue lupta. De asemenea, ea are de ales între a-şi folosi puterile supranaturale ca să le salveze viaţa celor din jurul ei şi a-şi concentra energia ca să-l păstreze pentru ea pe Adam, lucru care ar duce la dezmembrarea Cercului Secret. 
Va fi suficient de curajoasă ca să abată pericolele ce planează asupra sabatului? Sau va cădea şi ea pradă întunericului? 

RECENZIE:

Cu cat citesc mai multe serii cu atât mi-e mai greu sa îmi placa toate, mai ales când au puncte comune sau idei asemanatoare. Cum ar fi aceasta serie. In timp ce o citeam mă gandeam sa seamana cu X serie si ca asta s-a intamplat si in seria aia si in cealaltă. E foarte greu sa mai fii surprins dupa ce ai citit multe carti, respectiv serii, facute pe acelasi tipar pentru ca e ca si cum ai citi aceeasi poveste , dar cu alte personaje si alt decor. 

Revenind la seria de fata, am tinut sa spun ce-am zis in randurile de mai sus ca sa subliniez ca ideea nu mi s-a parut deloc originala si nu prea este, ca personajele au fost undeva la mijloc, nici tipice, dar nici surprinzatoare, ci doar au avut fiecare momentele lor in care au stralucit si in care m-au făcut sa le plac.

 As putea sa spun ca povestea devine din ce in ce mai interesanta cu fiecare volum, in primul se pregateste terenul, intalnim cam toate personajele ce vor avea ceva de zis in poveste, aflam ce rol are Cassie si cat de subtire e limita dintre a fi bun si rau. De fapt as zice ca nimeni nu e bun pentru ca orice om manat de interese face orice sa si le atinga, aşa cum si Cassie va face si apoi isi da seama ca o apucase pe drumul gresit. Desigur, cu puţin ajutor de la Faye. 

Despre marea lupta cu John ce Negru nu pot sa zic prea multe, adica a fost mai interesant pana s-a ajuns la ea, decat lupta in sine care a fost ca un foc de artificii si apoi a disparut. Ca si cum a fost acolo doar ca sa fie si sa mai creeze un pic de tensiune. Dar măcar acest lucru a subliniat faptul ca Clubul ramane unit, ca nu lasa pe nimeni in urma si mai ales ca in ciuda divergentelor atunci când sunt in pericol lupta impreuna. 

Ca orice alta serie pentru adolescenti pe langa suspans si paranormal aceasta serie mai are si romance, un triunghi amoros, câteva replici amuzante si de ce nu, un final fericit. Sau aşa ceva. Eu stiam ca seria se termina dupa volumul trei, dar apoi am aflat ca a mai fost continuata, desi de alta autoare. O sa citesc si celelalte volume si vom vedea. Daca vreti sa cititi ceva uşor, simpatic, si adolescentin eu v-o recomand. Nu-mi pare rau ca le-am citit, dar nici in topul cartilor citite nu le pot adauga. 

3/5 primul volum, 4/5 al doilea si al treilea.

0 comentarii: