luni, 15 aprilie 2013

Indragostita de un inger de Federica Bosco, Timpul iubirilor perfecte de Tiago Rebelo si Dragostea in spaniola - Noutati la ALL



Mia are saisprezece ani, este rebela, ironica, hotarata, pregatita sa infrunte cu tenacitate provocarile varstei: scoala, colegii, parintii despartiti... Are un vis maret la care nu poate renunta: sa intre la Royal Ballet School din Londra, cea mai prestigioasa scoala de balet din lume, unde selectiile sunt extrem de severe, iar taxa de scolarizare mult prea mare pentru mama ei, care o creste singura. Ii mai complica viata si dragostea intensa si secreta pentru Patrick, un baiat atat de incantator si unic, incat pare un inger, dar care o trateaza ca pe o sora mai mica. Pasiunea pentru dans si cea pentru Patrick sunt atat de puternice si strans legate, incat Mia n-ar fi niciodata in stare sa renunte la vreuna dintre ele. Pana cand destinul, inevitabil si impertinent, o va pune in fata unei alegeri dureroase si dificile.





La sfarsitul secolului al XIX-lea, in anii tumultuosi de dupa Ultimatumul britanic, Coroana portugheza se 
confrunta, atat in regat, cat si in colonii, cu o serie de crize politice, sociale si militare, care aveau sa duca la prabusirea monarhiei constitutionale. In aceste vremuri tulburi, locotenentul Carlos Montanha, militar tanar, curajos si ambitios, este detasat in inima Angolei, unde triburile indigene incepusera sa se razvrateasca, profitand de slabiciunile armatei portugheze. Aici, Carlos o intalneste pe Leonor, fiica nonconformista si incantatoare a colonelului Carvalho, si intre cei doi se aprinde o pasiune mistuitoare, pe care nu o va putea stinge niciunul dintre nenumaratele obstacole care le vor aparea in cale.









Un nou volum din colectia Iubiri de altadata a editurii Allfa. Dragostea in spaniola, un volum inedit, in care sunt reunite cele mai frumoase povestiri de dragoste ale romancierilor spanioli emblematici din secolul al IX-lea, texte surprinzatoare si eclectice ale unor scriitori pe care credeati ca ii cunoasteti. Cititorii vor avea ocazia sa descopere un Perez Galdos de o ironie muscatoare, un Leopoldo Alas autor de proze tandre si tulburatoare, o incantatoare povestire fantastica scrisa de Juan Valera, prima nuvela politista din literatura spaniola, precum si alte mici bijuterii narative.

0 comentarii: