miercuri, 10 aprilie 2013

RECENZIE - La jumatatea drumului spre mormant (VANATOARE NOCTURNA #1) Jeaniene Frost

Descriere:

Este povestea lui Cat – dură şi violentă, şi totuşi vulnerabilă, iar uneori mai încăpăţânată decât ar trebui – şi a lui Bones – vampirul blond cu accent britanic, irascibil şi sarcastic. 
Cat este unul dintre cele mai interesante personaje din genul „vampir”, o combinaţie între Sookie Stackhouse şi Buffy.

Pe jumătate vampir, născută dintr-o femeie umană violată de un vampir, ea îi vânează pe morţii vii încă de când a împlinit 16 ani şi mama ei i-a spus toată povestea sa, încurajând-o să-şi folosească abilităţile speciale pentru a-i distruge. Cat şi-a intrat în mână şi deja are la activ un număr frumuşel de vampiri omorâţi, când îl cunoaşte pe Bones, care, deşi el însuşi vampir, îi vânează pe cei asemenea lui.

 Până la Bones, lumea vampirilor are pentru Cat o singură culoare: neagră. Dar acum Bones îi dă peste cap tot universul. 

După ce Cat încearcă să îl omoare, dar eşuează lamentabil, Bones face o înţelegere cu ea, şi o învaţă cum să lupte mai eficient şi să devină o momeală perfectă pentru a-şi atrage victimele. Dar pe parcursul lecţiilor, între cei doi se naşte o legătură mult mai profundă decât se aşteptaseră ei… (Rămâne să descopere cititorii toate întâmplările uluitoare ─ şi momentele fierbinţi ─ prin care trec cei doi!) 

RECENZIE:

Dupa cum stiti cartea este recomandata pentru cititorii peste 18 ani aşa ca va reamintesc si eu. Pana la urma o cititi pe propria raspundere si nu doar pentru ca e o noua aparitie sau mai ştiu eu, daca stiti ca nu va place sau nu vreti s-aveti de-a face cu scene erotice sau limbaj mai mult sau mai puţin vulgar atunci nu o cititi. 

Eu am citit-o pentru ca multi spun despre serie ca este buna si ca reuseste sa imbine romance-ul cu vampririi si suspansul. Recunosc ca n-am fost dezamagita si ca mi-a placut foarte mult, atât din punct de vedere al actiunii, dar si al personajelor. Bones si Cat sunt un cuplu tare simpatic care se tachineaza si se cearta ca mai apoi sa ajungă tot in braţele celuilalt.

 Insa n-as spune ca n-au amandoi un ego destul de mare si ca e o placere sa-i urmaresti de la inceput si pana la sfarsitul volumului. Sfarsit care te face sa astepti urmatorul volum. Pe mine chiar m-a lasat in pom si abia astept sa vad ce urmeaza sa se intample. 

Mi-a placut la carte ca nu arata fata dulce si poetica a vampirilor, dar nici nu-i descrie ca fiind nişte monstri secatori de vene. E chiar la mijloc si reuseste sa facă cumva noua ideea, sa o improspateze, asezonand-o cu umor, replici potrivite, intorsaturi de situatie, suspans, momente de relaxare si romantism, facand din carte un desert foarte bun. Despre actiune nu spun nimic pentru ca altfel ce farmec ar mai avea sa o cititi, insa pot sa zic ca seria merita si ca eu o voi continua. 

5/5

1 comentarii:

Unknown spunea...

De foarte mult timp mi-am propus sa citesc aceasta carte insa nu am apucat sa mi-o cumpar. Multumesc pentru recenzie si pentru parere. Acum m-ai facut si mai dornica sa o citesc :D