marți, 5 septembrie 2023

RECENZIE - Nu vorbi cu străinii de Natalie D. Richards

 Descriere:

Mira credea că cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla este să fii blocat pe un aeroport. Dar s-a înșelat.

Nu ar fi trebuit să accepte niciodată să pornească la drum cu niște necunoscuți.

Mira trebuie să ajungă acasă de sărbători. Neapărat. Dar, când zborul ei este anulat în ultimul moment din cauza viscolului, planurile sale se prăbușesc, iar ea este blocată pe aeroport.

Atunci când Harper, tânăra misterioasă lângă care ar fi trebuit să stea în avion, se oferă să o ducă cu mașina, Mira nu ezită. Prietenii lui Harper păreau extrem de amabili, însă, în scurt timp, Mira descoperă că erau doar niște străini aduși împreună de circumstanțe neobișnuite. Și fiecare dintre ei ascunde un secret.

Drumul, care se anunța alunecos din pricina frigului, devine, în scurt timp, terifiant. Obiectele pasagerilor încep să dispară în mod misterios. Cineva minte și sabotează călătoria, iar Mira trebuie să descopere adevărul înainte ca totul să se transforme într-o aventură mortală.

Va reuși oare Mira să supraviețuiască sau va plăti cu viața încrederea pe care a avut-o în cei patru străini?

RECENZIE:

Recunosc că mi s-au lipit ochii de copertă din prima clipă când am văzut-o, iar apoi când am citit descrierea am știut că trebuie să o am și să o citesc. Suna prea bine și voiam să știu cum se termină! 

Speram să fie o lectură rapidă, scurtă și cu destul suspans cât să concureze cu nămeții și viscolul din carte. Și a fost! Am citit-o în câteva ore și  pot spune că n-am făcut pauză aproape deloc; capitolele sunt relativ scurte și cu cât citești mai mult, cu atât tensiunea crește și îți dai seama că urcatul în acea mașină a fost o idee proastă. Iar faptul că fiecare personaj devine tot mai suspicios te fac să vrei să suni la poliție... dacă ai avea cum... 

Sincer, în ultimele capitole, ajunsesem așa bănuitoare că am ajuns să mă întreb dacă și-n Mira pot să am încredere. Nu că n-ar fi destule cărți în care vinovatul sau răufăcătorul nu e fix naratorul or așa zisul personaj la ananghie. Apoi am încercat să ghicesc cine e și cum face toate astea. Chiar era în mașină? Sau poate l-au întâlnit pe drum? Cine putea să fie? 

N-am reușit să ghicesc. Și uitându-mă înapoi poate ar fi fost evident, dar mi s-a părut un om prea... inocent? Neajutorat? O persoană ce se preface extrem de bine, așa cum au făcut toți de la primele secunde de când dăm cu ochii de ei? Mda. 

Mi-a plăcut tare mult "Nu vorbi cu străinii" și aș recomanda-o tuturor celor care vor un mystery ușurel și scurt, care se joacă cu mintea ta și care te face să mergi într-o călătorie cu niște străini, pe-o vreme în care nimeni n-ar umbla. Însă cred că o poate citi și oricine dacă vrea ceva rapid, care să-l țină lipit de pagini pentru câteva ore bune și care să te facă să uiți unde te afli... și puf! Acum ești pe bancheta din spate și călătoria abia începe! Ai grijă!

Ah, personajele! Voiam să mai spun că deși sunt multe și spațiul este foarte scurt, atât ca număr de pagini, cât și pentru ei, că întotdeauna am știut cine vorbește, toți au fost foarte bine creionați în mintea ta și n-am pierdut niciun detaliu, deși de multe ori e puțin tricky să ții pasul și să nu te pierzi în minciuni sau felul în care toți încearcă să te îmbrobodească. 

Atât. Acum fugi! Și lectură plăcută!

4/5

0 comentarii: