miercuri, 5 februarie 2014

RECENZIE - Te aștept de J. Lynn, Jennifer L. ArmentroutUnele lucruri merită să le aştepţi…

Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate — dă Doamne! — să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate…

Cameron Hamilton —1,90 mde fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de… să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…

Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi…


Recenzie:

Nu cred ca sunt prea multe de zis despre aceasta carte pentru ca descrierea deja dezvaluie nişte detalii esentiale si daca as incepe sa va mai povestesc si eu nu ştiu ce-ar mai ramane sa descoperiti voi. Insa vreau sa va spun ca a fost o lectura placuta, ca unele replici sau situatii te fac sa razi sau măcar sa chicotesti, ca uneori, chiar daca e dureros, poate ar fi mai bine sa facem sau sa spunem atunci unele lucruri si nu sa incercam sa le indreptam când e prea târziu si ne sufoca, venind din urma. 

Daca ar fi sa spun ce mi-a placut cel mai mult la aceasta carte as zice personajele, pentru ca ideea in sine nu e nici foarte complicata si nici originala. Iar personajele sunt singurele care aduc un strop de altceva, replicile lor te fac sa fi atras de carte, sa citesti capitol dupa capitol. Deja ne-am obisnuit cu baietii din carti, grijulii, simpatici, glumeti si cu o picatura de rautate, iar daca mai au si un trecut nu tocmai dragut atunci arata ca o prajitura delicioasa. 

As zice ca nici Cam nu face exceptie si mi s-a parut demn de admirat cum a stat dupa Avery, de la inceput, a asteptat, fara s-o preseze, a ajutat-o chiar daca uneori ea era enervanta sau nu ştia ce vrea si a fost tare simpatic cu ouale lui *va las pe voi sa aflati la ce mă refer*. Despre Avery nu sunt multe de zis, e o tanara obisnuita, care a făcut greseli in trecut, din cauza ei, din cauza alor ei, din cauza anturajului si a lipsei de curaj când a fost pusa la zid. Insa când trecutul vine peste ea in prezent trebuie sa hotarasca ce sa facă, chiar daca ajunge in situatia in care e pusa la zid si tot nu vrea sa o infrunte. 

Finalul a fost dragut si povestea s-a incheiat cu toate raspunsurile pe masa. N-am nimic de reprosat cartii si ratingul n-are de-a face cu faptul ca nu mi-a placut ceva, ci pentru ca mai mult de atât n-am pe ce sa-i dau. Actiunea nu-i foarte multa sau complexa, intriga e minima si cum am zis situatiile si replicile fac totul. E o poveste draguta de iubire, cu anumite situatii si un trecut relativ neplacut. Daca va plac genul acesta de carti v-o recomand. 


4/5

0 comentarii: