miercuri, 19 februarie 2014

Top 5 Wednesday - Nerve Books

Sal'tare!

Iar miercuri, iar alt top 5. Dupa cum v-am tot zis Top 5 Wednesday este un tag care a circulat atat în blogosfera din strainatate, cat si pe youtube. El consta in construirea unui Top 5, in fiecare miercuri, bazat pe o tema dinainte stabilita. El a fost creat (initial pe youtube) de un booktuber, gingerreadslainey, si a fost adus blogosfera din Romania de Pzzike, adica eu. 

Tema pentru aceasta miercuri este Nerve Books, adica acele carti care ne-au enervat rau de tot si ori le-am terminat, ori le-am aruncat pe geam si le-am facut felul... ori le-am dat deoparte si ne-am varsat furia/sau ne-am calmat citind ceva mai bun.

Cartile sunt puse in ordine, de la 5 care doar m-a "gadilat" putin cu ghearele ei pe creieras, si pana la 1 care m-a torturat interminabil, lasandu-ma ca o masa amorfa, pe jos. Let's start!


1.  Aceasta carte, care se afla pe primul loc, pentru ca m-a enervat cum nici o alta carte n-a reusit. Aceasta care care m-a dus de la enervare la o stare de anxietate si mai apoi la nebunie; poate nu-s eu sentimentala sau poate nu pot empatiza cu personajele tampite care gandesc intr-un mod retard atunci cand sunt indragotite, si se jertfesc, si le iau paranoia, si apoi plang incontrolabil. serios? m-am chinuit cu jumatate din aceasta carte si daca as fi putut sa o torturez neincetat, n-as fi refuzat.
2.  O alta carte care mi-a "gadilat" neuronii in mod gresit si care m-a scarbit, ca sa nu zic ingretosat, pentru unele scene. N-am citit mai mult de jumatate, si avea in jur de 200-300 de pagini. un fel de chestie ce se vrea filosofica, dar nu recomand. e mai mult nebuneasca si pornografica, sau eu la 20 de ani o percep gresit.


3. Trecem la cartile mai pasnice, dar tot cu gherute. Singurul lucru care m-a racait legat de acest roman a fost turnura pe care a luat-o, nu o asteptam, dar nici n-o doream. Total nepotrivita mi s-a parut. Poate altora le va placea, mie mi-a displacut si tot acel farmec al cartii s-a disipat.


4. Romanul asta a fost bun, interesant si intrigant, insa ce m-a deranjat a fost numarul de pagini. In unele momente devine lent si plictisitor, iar apoi iti da cateva palme sa te trezeasca. Daca era mai scurta ar fi fost perfecta.5.  Am trecut aceasta carte in top, nu pentru ca m-a enervat, ci m-a lasat plictisita. N-am ajuns la jumatate, m-am oprit si nu stiu cand o voi termina. Prea multe personaje, prea multe idei, un amalgam. Eu si cartile de genul nu prea ne pupam.


0 comentarii: