miercuri, 5 februarie 2014

RECENZIE - PE STRADA LONDRA (Pe Strada Dublin #2) de Samantha Young


Descriere:

A doua carte din seria Pe Strada Dublin ne readuce în Edinburgh pentru încă o poveste emoţionantă, impregnată de erotism, în care Samantha Young nu se teme să abordeze teme incomode.


Jo Walker are un obiectiv clar: să găsească un bărbat care să le ofere stabilitate financiară ei şi familiei ei. Pentru aceasta, însă, trebuie să joace un rol care i-a devenit o a doua natură şi să le ascundă potenţialilor parteneri adevărul despre familia ei. Cand îl întâlneşte pe Cameron McCabe, acesta o judecă după aparenţe şi îşi formează o opinie nu foarte măgulitoare. Dar, pe măsură ce încep să se cunoască, Cam descoperă că Jo nu e ceea ce pare, iar Jo descoperă un bărbat în faţa căruia nu trebuie să se ascundă. Oare va îndrăzni Jo să pună în joc viitorul ei şi al fratelui ei dând curs atracţiei mistuitoare dintre ea şi Cam? 

Recenzie:

Recunosc ca acest al doilea volum n-a avut acelasi impact asupra mea comparativ cu primul, dar tot mi s-a parut bine scris si mi-a placut. Poate c-a fost ideea cartii care nu m-a prins atat de tare, adica Jo trebuind sa iasa cu tot felul de tipi ca sa-si intretina familia pentru ca mama ei are ceva probleme *cred ca si la mansarda putin*, iar personajele mi s-au parut mult mai, m, imature as zice. Adica Jo si Cam nu mi s-au parut atat de complex construiti ca Braden si Joss. 

Partea de la inceput cand Jo iesea cu Malcom ma calca putin pe nervi pentru ca niciodata nu voi fi de acord cu asta, ca tinerele sa iasa cu niste mosi plini de bani... indiferent din ce motive. Atata timp cat Jo tot era rugata sa primeasca un job mai bun, in loc sa aiba doua si sa lipseasca noaptea de acasa, si refuza atunci cred ca-i si convenea un pic. Nu cred ca orgoliul ar trebui sa fie asa mare tinand cont ca prietenii vor sa te ajute si tu tot o tii una si buna ca e bine cum faci si ca-l mai si placi pe bunicul ala. Adica sa fim seriosi... oricum daca cititi cartea o sa va dati seama ca ea statea cu el mai mult ca trebuia si avea nevoie nu ca-l placea sau ca o satisfacea in vreun fel. Iar nesuferita de Becca ce-l tinea pe Cam ca pe-un fel de bibelou... well, aia doi se meritau.

Vorbind putin de parintii lui Jo. Sincer sa zicem ca pe tatal ei il inteleg, avea problemele lui de la inceput, dar mama ei s-a lasat prost. Stiind ca ea munceste si are grija de casa si de Cole, implicit de ea, s-a afundat in bautura si n-a mai iesit. Daca ar fi scuturat-o un pic poate ca-si revenea. Oamenii care se lasa asa sunt slabi. Iar Jo incerca sa tina totul pentru ea, sa munceasca singura si sa faca singura, strigandu-si sus si tare orgoliul, in timp ce intra in pantalonii unui tip mai mare ca ea de vreo doua ori. Ca personaj ea mi-a placut mai putin comparativ cu Cam. Chiar si Cole mi s-a parut mai matur, chiar simpatic.

Cam a fost dragut, genul de tip rau, cu tatuaje, cu un trecut nu tocmai frumos, dar care a reusit cumva sa se detaseze. Adica a luat cu el de-a lungul vietii doar partile bune, a tinut langa el oamenii ce meritau, iar fiecare tatuaj avea o insemnatate,  sau aproape toate. Mi s-a parut dragut felul in care a ajutat-o pe Jo sa aiba mai multa incredere in ea, sa rezolve problema cu mama ei si sa aiba grija de Cole, iar relatia lor s-a dezvoltat frumos. Chiar daca la inceput mai mult si-ar fi scos ochii cu replicile acide, care da, au mai aparut cand era gelozie sau nu se intelegeau, apoi nu se mai dezlipeau - dependenta asta. Sau sa-i zicem iubire. 

Mai multe nu va zic, pentru ca deja v-am zis destule. Va las pe voi sa aflati restul povestii, ce se intampla cand te incatapanezi, cand ramai singur, cand iti sunt prietenii alaturi, cand te roade gelozia si intelegi gresit, interpretezi sau cand astepti ca celalalt sa faca primul pas... sau cand asteptati amandoi. Cred ca e carte buna si daca v-a placut primul volum o sa va placa si acesta. Sau poate mai mult, cine stie.


5/5

Gasiti, de asemenea, pe blog si recenzia primului volum, companion, Pe Strada Dublin .

1 comentarii:

Theodora Petcan spunea...

Foarte interesanta recenzia, mi-a placut! :*