miercuri, 12 februarie 2014

CEI ȘAPTE NEBUNI si GLASUL MORȚILOR - NOU la ALL



Visător, inventator ratat, revoluționar... Remo Erdosain, eroul romanului, duce o viață mizeră. Are o slujbă precară, iar soția îl părăsește, plecând cu alt bărbat. Sărăcia și sentimentul acut de înstrăinare și de deznădejde într-un oraș în care frumusețea și urâțenia crudă devin pe alocuri halucinante îl împing pe Erdosain spre o organizație anarhistă condusă de misteriosul Astrolog.
Roman social al orașului Buenos Aires în tulburii ani 1930 și roman al unei conștiințe fracturate, Cei șapte nebuni este manifestul scriitorului care își îndemna conaționalii: „Să ne creăm propria literatură, dar nu conversând la nesfârșit despre literatură, ci scriind într-o orgolioasă singurătate cărți care vor închide în ele violența unui cros în mandibulă.“
„Roberto Arlt este, fără urmă de îndoială, cel care a inaugurat romanul argentinian modern. Asta pentru că a adoptat un stil cu totul nou şi a reinventat limbajul literar. Din orice parte te-ai uita, el este primul şi cel mai mare romancier argentinian.“
Ricardo Piglia

<strong>GLASUL MORȚILOR</strong>

Inspectorul de poliție David Ossa se confruntă cu un caz dificil, în care nimic nu este ceea ce pare: pe Las Ramblas, în inima faimosului Barrio Gótico din Barcelona, au avut loc un asasinat multiplu și o sinucidere a căror cruzime i-a îngrozit chiar și pe polițiști.
Dar inspectorul Ossa nu este un polițist obișnuit. În urma unei întâmplări pline de pericole din copilărie, David Ossa și-a descoperit niște însușiri ieșite din comun, care mai târziu îl vor ajuta în munca sa de detectiv, dar îl vor obliga de asemenea să ducă o viață singuratică. Deși superiorii săi îl presează să închidă dosarul, David Ossa sprijinit de șeful său, comisarul Rosell, și de subinspectorul Joan Rodríguez, își va continua ancheta care îl conduce la un caz similar din 1969, rămas nerezolvat. Hotărât să rezolve misterul, inspectorul Ossa va afla un secret teribil și va înfrunta forțe întunecate, cu riscul de a-și pierde mințile și chiar viața.

0 comentarii: