marți, 11 februarie 2014

CĂUTÂND-O PE ALASKA de John Green - NOU la TREI


CĂUTÂND-O PE ALASKA de John Green, traducere de Shauki Al-Gareeb – din februarie în librării!

Primul prieten. Prima iubire. Ultimele cuvinte.

ÎNAINTE. Miles Halter – un adolescent singuratic pasionat de ultimele cuvinte ale unor personaje ilustre – pleacă la şcoala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut”.

Acest Necunoscut se dovedeşte mai tulburător decât şi-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni îşi face intrarea seducătoarea Alaska Young. Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini şi umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simón Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Márquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul ăsta?” 

DUPĂ. Nimic nu va mai fi la fel.

„Iar acum cred că e momentul prielnic să spun că era frumoasă. În întunericul de lângă mine, Alaska mirosea a sudoare şi a raze de soare şi a vanilie, iar în acea noapte luminată de o lună firavă vedeam doar silueta ei, excepţie făcând momentele când fuma, când tutunul aprins al ţigării ei îi învăluia faţa într-o lumină roşiatică. Dar, chiar şi pe întuneric, îi vedeam ochii — două smaralde arzătoare. Avea acel soi de privire pătrunzătoare care te făcea să-i cedezi.''

CĂUTÂND-O PE ALASKA, romanul de debut al lui John Green, i-a adus autorului premiul Michael L. Printz acordat de American Library Association și nominalizarea la Los Angeles Times Book Prize.

„Frumuseţea acestui roman stă în faptul că nu ascunde nimic.” The Guardian

„Ceea ce diferențiază acest roman este vocea sensibilă, profundă și autentică a lui Miles Halter.” Chicago Tribune

„Fetele vor plânge, iar băieții vor găsi dragoste, atracție și dorință în parfumul de vanilie și țigări pe care îl răspândește Alaska." Kirkus Review

CĂUTÂND-O PE ALASKA surprinde perfect intensitatea trăirilor și disperarea care definesc adolescența.'' Teenreads.com

John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărțile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi și figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicației New York Times.
Foarte activ și pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume.
De același autor, la Editura Trei a apărut SUB ACEEAŞI STEA, roman care a primit numeroase distincții și s-a bucurat de un imens succes de public.

0 comentarii: