joi, 14 noiembrie 2013

Recenzie - Cronicile Spiderwick (# 1-5) de Holly Black și Tony DiTerlizzi


Descriere:

Simon, Jared și Mallory sunt trei copii obișnuiți, așa ca oricare dintre voi. Tatăl i-a părăsit și au fost nevoiți să se mute într-un loc uitat de Dumnezeu, iar Jared nu scapă bine dintr-o belea, că și intră în alta. 

S-ar părea că lucrurile ar cam trebui să se schimbe... 

Nici o grijă, așa se va și întâmpla! 

Habar n-au bieții de ei ce li se pregătește, căci cineva, nu se știe cine sau ce, încearcă să le schimbe viața.

 O poveste despre ce ți se poate întâmplă dacă vrei să explorezi o casă veche și descoperi un pergament străvechi, căruia trebuie să-i dai de capăt...



RECENZIE:

Am promis că după ce le termin de citit vă voi vorbi despre ele, însă am stat și m-am gândit că n-aș vrea să vă zic foarte multe. Mai mulțumită aș fi dacă ați descoperi singuri cât de frumoasă e această serie, referindu-mă la povestea în sine, la personaje, la ilustrații (care sunt atât de detaliate și de frumos făcute, încât ai impresia că sunt vii) și la toate acele creaturi magice, care sunt și bune, dar și rele.


M-am simțit foarte bine citindu-le, m-am relaxat alături de o poveste bună, plină de suspans, am întâlnit niște personaje foarte simpatice, foarte istețe, dar mai ales foarte umane. Chiar dacă autoarea n-a insistat foarte tare pe creionarea personajelor, mi-au plăcut relațiile dintre ele și felul în care fiecare a făcut față situațiilor dificile.


Știu că e o serie pentru cei mai tineri că noi, însă eu m-am bucurat la fel ca un copil de ea, am fost entuziasmată să pornesc în această aventură alături de Mal, Jared și Simon, mi-a plăcut să arunc o privire în Ghidul Spiderwick și mai ales a fost interesant să cunosc toate acele micuțe lumi ale fiecărui "neam" magic. 

Pentru mine, această serie e la fel de bună ca una pentru "oameni mari", și pot spune că deși le-am citit foarte repede, după fiecare volum am fost încântată, bucuroasă de ce am aflat și de ce urmă să aflu, fiecare carte a avut suspansul ei, și cu cât mă apropiam de finalul seriei a început să-mi pară rău... că se termină. M-aș întoarce oricând în lumea acestor cărți și vă invit și pe voi să aruncați o privire!:) 


1 comentarii:

Greiner Monica Alexandra spunea...

Bună mi-ai stârnit curiozitatea pentru această serie. Am citit primele patru volume din Narnia și mia plăcut. Încă nu mam apucat să termin seria. Dar char mai făcut curioasă despre ce este vorba în cărții. Am de gând să mă apuc să o citesc imediat cum termin seria Narnia.