joi, 14 noiembrie 2013

Recenzie - Cronicile Spiderwick de Tony DiTerlizzi si Holly Black


Am promis ca dupa ce le termin de citit va voi vorbi despre ele, insa am stat si m-am gandit ca n-as vrea sa va zic foarte multe. Mai multumita as fi daca ati descoperi singuri cat de frumoasa e aceasta serie, referindu-ma la povestea in sine, la personaje, la ilustratii *care sunt atat de detaliate si de frumos facute, incat ai impresia ca sunt vii* si la toate acele creaturi magice, care sunt si bune, dar si rele.

M-am simtit foarte bine citindu-le, m-am relaxat alaturi de o poveste buna, plina de suspans, am intalnit niste personaje foarte simpatice, foarte istete, dar mai ales foarte umane. Chiar daca autoarea n-a insistat foarte tare pe creionarea personajelor, mi-au placut relatiile dintre ele si felul in care fiecare a facut fata situatiilor dificile.

Stiu ca e o serie pentru cei mai tineri ca noi, insa eu m-am bucurat la fel ca un copil de ea, am fost entuziasmata sa pornesc in aceasta aventura alaturi de Mal, Jared si Simon, mi-a placut sa arunc o privire in Ghidul Spiderwick si mai ales a fost interesant sa cunosc toate acele micute lumi ale fiecarui "neam" magic. 

Pentru mine, aceasta serie e la fel de buna ca una pentru "oameni mari", si pot spune ca desi le-am citit foarte repede, dupa fiecare volum am fost incantata, bucuroasa de ce am aflat si de ce urma sa aflu, fiecare carte a avut suspansul ei, si cu cat ma apropiam de finalul seriei a inceput sa-mi para rau... ca se termina. M-as intoarce oricand in lumea acestor carti si va invit si pe voi sa aruncati o privire!:) 


Fiecarei carti i-am dat 5/5 atat pentru poveste, cat si pentru ilustratiile superbe.

0 comentarii: