vineri, 8 noiembrie 2013

ÎMI AMINTESC DE TINE de Yrsa Sigurdardóttir - NOU la TREI


ÎMI AMINTESC DE TINE de Yrsa Sigurdardóttir, traducere de Bogdan Perdivară – din noiembrie în librării!

Un copil dispărut cu zeci de ani în urmă se întoarce printre cei vii să-și facă dreptate. O poveste despre trecutul care bântuie prezentul.

Bazat parțial pe un caz adevărat, Îmi amintesc de tine este cel mai înfricoșător roman al celei mai prizate autoare islandeze de romane polițiste, Yrsa Sigurdardóttir.
Într-un sat părăsit din fiordurile Islandei, trei prieteni încep să renoveze o casă aflată în paragină. Dar în scurtă vreme își dau seama că nu sunt singuri pe insulă. Cineva mai e acolo, cu ei. Și începe să-și facă simțită prezența. 
În acest timp, un psihiatru investighează sinuciderea misterioasă a unei femei în vârstă. Și află cu stupoare că femeia era obsedată de fiul său, dispărut în condiții bizare. 
Atunci când cele două povești se întâlnesc, adevărul îngrozitor iese la iveală...

O poveste bine articulată, cu o mulțime de momente de maxim suspans și o dozare perfectă a macabrului: provocatoare, palpitantă și, într-adevăr, foarte înfricoșătoare.” - The guardian

„Replica islandeză a lui Stieg Larsson.” - Daily Telegraph

„O poveste cu fantome care îți dă fiori… regina romanelor polițiste nordice cucerește noi teritorii cu Îmi amintesc de tine – nu e un roman-de-citit-singur-pe-întuneric. Fiindcă ceea se întâmplă în carte e cu adevărat înfricoșător.” - Marie Claire

„Îmi amintesc de tine demonstrează că Yrsa Sigurdardóttir este o artizană desăvârșită a fricii. Și în mod clar îi place teribil să ne dea fiori.” - Independent

De aceeași autoare la Editura Trei au mai apărut romanele: CENUŞĂ ŞI PULBERE (traducere de Isabella Prodan), SUFLETE DAMNATE (traducere de Laurenţiu Dulman) şi ZILE ÎNTUNECATE (traducere de Laurenţiu Dulman).

Iniţial, Yrsa Sigurdardóttir a profesat ingineria la Reykjavík. Destinul ei a luat o turnură diferită în momentul în care a început să scrie cărţi pentru copii, care s-au bucurat de succes de public şi au fost recompensate cu premii importante. A urmat însă un nou pas: literatura poliţistă. Seria al cărei personaj principal este avocata Thöra Gudmundsdöttir a făcut-o celebră pe Yrsa Sigurdardöttir în lumea întreagă. Este publicată în zeci de ţări şi face parte din plutonul numărul 1 al autorilor scandinavi care au transformat în ultimii ani literatura poliţistă nordică într-un brand foarte puternic.

0 comentarii: