duminică, 17 noiembrie 2013

CU CÂT MERG MAI REPEDE, CU ATÂT SUNT MAI MICĂ si DIAVOLUL ÎN ROCHIE ALBASTRĂ - NOU la ALL

Mathea Martinsen a fugit de oameni toată viaţa, dar acum nu îşi mai doreşte decât să se știe că a trăit. Aşa că îşi pune rochia de mireasă şi iese în lume. Însă nu e chiar atât de uşor să îi faci pe ceilalţi să bage de seamă că exişti. Uneori, cu cât mergi mai repede, cu atât eşti mai neînsemnat.
Profund şi mişcător, romanul tragicomic al lui Kjersti Skomsvold spune o poveste de iubire originală şi captivantă, fermecând cititorul cu graţia stranie a sentimentalismului nordic.
„O poveste de iubire cum nu se poate mai frumoasă.“
                                                                                                   Der Spiegel
„Un debut literar excepţional!“
                                                        NRK
„Romanul lui Skomsvold este delicat, profund, comic şi îngrijorător de euforic.“
                                                                                                                                                Irish Times

Dat afară de la fabrica la care lucra, Easy Rawlins, un tânăr de culoare care încearcă să îşi facă un rost în Los Angeles, îşi vede toate visurile năruite. Din senin, un străin îl angajează să dea de urma unei tinere albe care îşi petrece vremea prin barurile negrilor.
Pentru Easy, propunerea este la început doar un mijloc de a face un ban uşor şi repede. Dar, cufundându-se tot mai mult într-o lume a jazzului, a umbrelor şi a jocurilor savante de măşti, detectivul de ocazie descoperă că misiunea lui este mai dificilă decât părea la început.
Romanul Diavolul în rochie albastră a fost ecranizat în 1995 în regia lui Carl Franklin, cu Denzel Washington în rolul principal.

0 comentarii: