joi, 13 septembrie 2012

Volumul II din trilogia Fifty Shades

CINCIZECI DE UMBRE INTUNECATE

Autoare: E L James
Traducere din engleza de Laurentiu Dulman
Colectia Eroscop
Editura: Trei

# 1 Amazon.com
# 1 New York Times Bestseller
# 1 Amazon.co.uk
# 1 Bookseller




Trilogia Fifty Shades este un bestseller mondial absolut:
40 de milioane de exemplare din trilogie vandute in intreaga lume in doar 4 luni

Cincizeci de umbre intunecate este al doilea volum al unei trilogii care a marcat o noua era in industria cartii: dupa ce a devenit un hit mondial ca e-book, trilogia a fost publicata in format de carte tiparita, inregistrand vanzari de 40 de milioane de exemplare in doar 4 luni. Cele trei romane au fost traduse in peste 37 de tari, iar aparitia lor a fost salutata de celebrele publicatii New York Times si Wall Street Journal. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost castigate de Universal Pictures.

Romantic, amuzant si incarcat de erotism acest roman te cucereste, te captiveaza si te domina.
Intimidata de gusturile speciale si secretele intunecate ale tanarului si frumosului om de afaceri Christian Grey, Anastasia Steele se desparte de acesta si isi incepe cariera la o editura din Seattle.
Insa dorul de Christian o urmareste neincetat, iar atunci cand acesta ii propune un nou "contract", Anastasia nu poate rezista. Ei reincep relatia, iar Anastasia afla mai multe despre trecutul chinuitor al iubitului ei pervertit, provocator si macinat de framantari.
In timp ce Christian se lupta cu demonii sai interiori, Anastasia este nevoita sa se confrunte cu furia si invidia unei femei care a facut parte din trecutul lui Grey si trebuie sa ia cea mai importanta decizie din viata sa.



La Editura Trei a aparut deja primul volum al trilogiei: Cincizeci de umbre ale lui Grey

 

Volumul al doilea din Trilogia Fifty Shades - Cincizeci de umbre intunecate - apare pe piata romaneasca de carte, impreuna cu reeditarea volumului intai.Aceasta reeditare este insotita de o schimbare a titlului: acelasi volum care a aparut in luna mai cu titlul Cele 50 de vicii ale Domnului Grey a fost retiparit cu titlul Cincizeci de umbre ale lui Grey. 

Desi initial, atunci cand am publicat prima editie a volumului I, am avut libertatea de a alege si adapta titlul in limba romana, ulterior - datorita faptului ca trilogia a devenit un bestseller mondial - autoarea E L James a dorit sa creeze un brand mondial Fifty Shades. Toate tarile care publicasera deja primul volum  printre care si Germania si Italia - au fost nevoite sa opereze o schimbare si sa foloseasca traducerea ad literam a titlului din limba engleza, indiferent de rezonanta lui in limbile respective.

E L James traieste la Londra, este casatorita si are doi baieti adolescenti. A lucrat ca producatoare TV si a visat intreaga viata sa scrie carti pentru publicul larg.
A inceput sa scrie si sa-si posteze textele pe un site al fanilor seriei AMURG.
Trilogia a fost initial publicata in format de e-book, fiind in prezent cel mai bine vandut titlu din istoria cartii electronice. Editata ulterior in format de carte, trilogia avea sa devina un bestseller incontestabil.


In curs de aparitie: Cincizeci de umbre descatusate.

0 comentarii: