marți, 4 septembrie 2012

Book Lovers Challenge provocarile 22 si 23

Basmele și poveștile pentru copii sunt frumoase, dar parcă prea perfecte, nu? Alege un basm sau o poveste (gen Albă ca Zăpada, Mica sirenă ..etc) și modernizeaz-o puțin. Adaugă niște vampiri, sau alte creaturi supranaturale, poți face personajele pozitive negative și viceversa, poți schimba cursul acțiunii. Scrie într-un scurt articol cum îți imaginezi respectiva poveste reinventată. 


Cred ca raspunsul meu va fi mai scurt decat cerinta. Nu consider basmele prea perfecte pentru ca ele pana la urma sunt povesti pentru cei mici, care au voie si au dreptul sa viseze la lumi minunante cu tot felul de personaje si creaturi. Adica cine n-ar vrea sa fie ca Cenusareasa sau Frumoasa din padurea adormita sau sa-i cunoasca pe cei sapte pitici? Fiecare varsta are povestile ei si sincer nu as modifica nimic la basme. Nu-i poti da unul copil povesti cu varcolaci si vampiri. Are el timp sa citeasca si d-alea cand va fi mai mare si va stii sa faca diferenta intre realitate si fictiune si va realiza singur ca povestile sunt cu feti frumosi, omuleti si animale vorbitoare, dar si povesti care reflecta realitatea asa cum e sau tind spre SF cu tot felul de monstrii, lumi din viitor si apocalipse. Deci las basmele asa. Macar la varsta copilariei sa credem ca lumea e buna si roz si nimeni nu ne-ar da in cap la coltul strazii.


Vrem să îți vedem scrisul! Transcrie pe o foaie un scurt fragment dintr-o postare de a ta, sau scrie pur și simplu un mesaj cititorilor tăi, fă-i o poză sau scaneaz-o, și apoi posteaz-o!




Sper ca se intelege:)

0 comentarii: