marți, 18 septembrie 2012

RECENZIE - Initierea (Academia Vampirilor #2) de Richelle Mead


Descriere:

CAND IUBIREA SI GELOZIA SE CIOCNESC PE PARTIE, VACANTA DE IARNA DEVINE SANGEROASA... 


Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor. 

Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui... 


RECENZIE:

Momentan aceasta serie este una din preferatele mele si ma bucur ca m-am apucat sa o citesc. O sa incep prin a spune ca-mi place mult relatia ce se formeaza cu pasi mici intre Rose si Dimitri care pana la urma sunt elev si instructor, Rose lipsind doi ani de la academie si trebuind sa faca cursuri suplimentare ca sa ajunga la zi. Cei doi sunt constienti ca nu trebuie sa se intample nimic intre ei si totusi cine poate rezista unei atractii puternice? Insa il admir pe Dimitri ca nu profita uneori de vulnerabilitatea lui Rose si incearca sa-i fie alaturi ca profesor, dar si ca prieten. 

Tot in acest volum aflam mai multe despre strigoii care incep sa ucida in stanga si-n dreapta familii importante din randul moroilor creand panica si alarmand atat gardienii cat si pe cei din familii. Astfel de la sustinerea unui test Rose ajunge sa fie pusa-n fata-n fata cu un masacru facut de strigoi si apoi ajunge sa lupte cu ei. Cum intra Rose in aceasta « problema » ? Trei prieteni ai ei pleaca de la cabana cu gandul sa ucida strigoi si ajung sa fie prinsi dupa ce Rose si Christian abia ii gasisera. 

Reusesc sa scape dupa mult timp si incercari din mainile lor si sa-i ucida, insa cu ce pret? Aflati citind volumul. Si mai aflati cum evolueaza prietenia dintre Mason si Rose, relatia dintre Rose si Dimitri si cum se intelege Rose cu mama ei care isi face aparitia asa dintr-o data. Si nu e cea mai dulce fiinta pe care ai dori sa o ai prin preajma. Uneori chiar m-a scos din sarite.

5/5

2 comentarii:

Ale Criss spunea...

Super! Cred ca o sa citesc si eu seria, ca prea faceti voi recenziile astea bune :)) :*

Pzzike spunea...

Seria merita, adica mie mi se pare diferita fata de celelalte:). Lectura placuta.