marți, 4 septembrie 2012

ar fi putut fi paradisul

N-o scapa din ochi. O cunoaste. Stie ca se teme.


Lui Siri Bergman, o psihoterapeuta in varsta de 34 de ani, ii este frica de intuneric.

Locuind singura intr-o zona pitoreasca, dar izolata, de langa Stockholm, incearca din rasputeri sa se convinga ca a depasit trauma provocata de disparitia sotului ei, Stefan, mort intr-un accident cu cativa ani in urma.
Insa cand merge la culcare, Siri lasa toate luminile aprinse, incapabila sa scape de senzatia ca este urmarita.

Intr-o noapte, temerile ei cele mai cumplite se adeveresc… Evenimentele se precipita ametitor, iar Siri se trezeste aruncata in mijlocul unei anchete, in care prietenii ei cei mai buni sunt, rand pe rand, suspectati de crima. Siri se vede obligata sa-si retraiasca trecutul zbuciumat, sa-si dezgroape secretul. Un secret ingrozitor.

In iuresul intamplarilor terifiante, Siri nu mai poate sa ignore faptul ca cineva o asteapta in intuneric. Odata cu disparitia pisicii sale dragi si primind o fotografie de la un hartuitor, Siri e convinsa ca ea e urmatoarea victima.
Din fericire, se poate baza pe Markus, tanarul politist care investigheaza moartea uneia dintre pacientele ei. Vijay, un vechi prieten si profesor de psihologie, si Aina, prietena ei cea mai buna, incearca sa realizeze profilul criminalului, sperand sa-l prinda inainte ca acesta sa ucida din nou.
Dar pe masura ce investigatia avanseaza, prezentul si trecutul lui Siri incep sa se amestece si sa se dezintegreze, silind-o sa afle o cale de scapare si sa-si gaseasca, in sfarsit, linistea.

"Cand se lasa noaptea am grija sa aprind toate luminile, fiindca nu suport intunericul. Ca si cum absenta luminii ar sterge frontiera care ma separa de propriul mediu. Obscuritatea ma intimideaza mai mult decat as recunoaste, nascand sentimentul pe care-l stiu cel mai bine: frica.
Sunt atatia ani de cand frica ma strange in clestii ei, incat, fara sa exagerez, pot afirma ca o cunosc extrem de bine, atat de bine incat nici nu imi mai dau seama cand pune stapanire pe mine, la caderea noptii. O primesc resemnata, ca pe o veche prietena care nu e, totusi, bine-venita."

"Bucurandu-se de un succes rasunator nu numai in Suedia, ci si in intreaga Europa, acest thriller neconventional si pasionant deschide seria originala a surorilor Camilla Grebe si Asa Traff." - www.goodreads.com


Camilla Grebe este antreprenor si a lucrat ca director executiv in presa. Locuieste la Stockholm, in Suedia.


Asa Traff este psiholog specializat in terapia cognitiv-comportamentala. Are un cabinet particular si locuieste in Alvsjo, Suedia.

Asa si Camilla sunt surori.

Autoare: Camilla Grebe & Asa Traff
Traducere de Doru Mares
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 376
Pret: 39.00 lei

0 comentarii: