miercuri, 16 aprilie 2014

A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ, SPRE BINELE TĂU. MICI CRIME ÎN NUMELE IUBIRII, ZAHARIA ZANZIBON, VOL. I VINEREA NEAGRĂ, ZAHARIA ZANZIBON, VOL. II ÎN CĂUTAREA DUHULUI POZNAȘ - NOU la ALL

Bunul Tibo Krovic este de douăzeci de ani primarul orașului Punct, făcând cinste concetățenilor săi printr-un rar simț al dreptății. Dar până și ireproșabilul primar ascunde un secret compromițător – adesea își petrece timpul culcat pe podea, admirând prin crăpătura ușii picioarele senzualei sale secretare, Agathe Stopak. Asta pentru că bunul primar este îndrăgostit. Nici Agathe, neconsolată prizonieră a unei căsnicii nefericite, nu îl privește pe Tibo cu ochi răi. Singurul obstacol în calea fericirii lor este onoarea neștirbită a lui Krovic. 

Parcă exasperate de inerția lui, forțele supranaturale se hotărăsc să intervină și să presare peste povestea celor doi niște praf de zâne. Dar ceea ce îi așteaptă pe primar și pe secretara lui nu este nici pe departe o iubire ca-n basme.

~~~Cartea prezință destinele a trei personaje Alfredo, Andrea și Fabio. ,,Am făcut-o pentru binele tău!”, ,,Am făcut-o pentru binele lui!”, formule care se regăsesc în titlul cărții, sunt folosite des în viața reală, însă ascund de multe ori ati-tudini si fapte reprobabile – minciună, aroganță, egoism sau amăgire. Acestea sunt ,,micile crime” săvârșite în numele iubirii, pe care le redă Gianna Schelotto.
Alfredo, protagonistul primei povești, află că a fost adoptat când avea trei ani, după ce el și fratele lui fuseseră abandonați de mama lor. Andrea, personajul central din cea de-a doua poveste, este pus de tatăl său în fața unei realități neplăcute. În ultima poveste, Fabio, un avocat influent, de aproape șaizeci de ani, se confruntă cu perspectiva inevitabilei sale decăderi după ce află că ar putea suferi de Alzheimer.   

Unii greșesc prin faptul că dezvăluie, alții greșesc prin faptul că ascund: s‑ar zice că situația e fără ieșire. Dar nu faptele individuale sunt cele care produc daune ; ceea ce riscă să creeze fracturi profunde este ideea că, de fapt, copiii sunt un fel de prelungire a noastră, o proprietate exclusivă de care putem dispune oricum.
Orice faptă, declarată sau ascunsă, prin care încercăm să determinăm persoanele să‑și schimbe idei, aspirații și sentimente este o manipulare, chiar dacă se naște din dorința sinceră de a aduce beneficii sănătății celuilalt sau de a‑i susține bunăstarea. 
În relațiile „sănătoase“, schimbările și dezvoltarea au loc nu fiindcă cel puternic a reușit să‑l convingă pe cel slab, ci numai pentru că ne‑am transformat luând de la celălalt și dând de la sine, în mod spontan, experiențe, emoții, vise.

~~~

Este vineri, treisprezece, și Zaharia Zanzibon nu-și mai găsește bagheta magică. Mai grav este că totul în jur e vrăjit. Nefericitul peștișor a ajuns în colivie, din coșul de gunoi curge apă, iar pianul scoate două limbi… Autorii nu pot fi decât cei doi spiriduși. Pe care vrăjitorul trebuie să-i găsească, ajutat de bunul lui prieten, Iepurașul Alb. 

Printre miile de imagini trebuie să descoperiți ce au făcut spiridușii: peste 250 de vrăji, care au lăsat în urmă tot atâtea greșeli. Numai un ochi de vultur le poate găsi pe toate.

Cartea preferată a copiilor isteți este ideală pentru detectivii care n-au împlinit 7 ani. Cel mai bun mijloc de a le stimula concentrarea este sa descopere peste 250 de greșeli si sa se verifice in paginile cu rezolvări.

~~~~


Zaharia Zanzibon e uluit : Duhul poznaș a dispărut ! Și, cum nu e foarte bun la vrăji, a făcut peste tot numai năzbâtii. Așa că vrăjitorul și Iepurașul Alb pleacă după duh, pentru a-l aduce înapoi în sticla din care cei doi spiriduși l-au eliberat din greșeală. 

Printre miile de imagini trebuie să descoperiți ce a făcut Duhul poznaș : peste 280 de vrăji, care au lăsat în urmă tot atâtea greșeli. Numai un ochi de vultur le poate găsi pe toate.

Cartea preferată a copiilor isteți estei deală pentru detectivii care n-au împlinit 7 ani, cel mai bun mijloc de a le stimula spiritul de observație.

0 comentarii: