vineri, 26 iulie 2013

Weekendul Raymond Chandler - 50% reducere la cartile maestrului - Editura Nemira


In urma cu 22 de ani, pe 22 iulie 1991, Editura Nemira lua nastere. Atunci incepea frumoasa poveste a cartilor, plina de impliniri si neprevazut, ce este spusa si astazi cu aceeasi pasiune.

Saptamana de sarbatoare continua, iar pentru ca 22 iulie 2013 marcheaza 22 de ani de existenta, oferim o reducere in ton cu aceste numere: 2 x 22 = -44% reducere la titlurile Editurii Nemira .

Aveti la dispozitie mai mult de 22 de posibilitati din care puteti alege. Sutele de titluri din cele mai diverse domenii - literatura science fiction, fantasy, fictiune literara, literatura de divertisment, suspans si thrillere, erotica, precum si apreciatele volume de religie, filozofie, teatru, istorie si umor - vor putea raspunde celor mai variate gusturi literare.

Va multumim ca ati fost alaturi de noi in toti acesti ani si intarim promisiunea de a oferi cititorilor placerea lecturii cu fiecare carte publicata.


Pe 23 iulie s-au implinit 125 de ani de la nasterea scriitorului Raymond Chandler, creatorul romanului politist modern american. Personajul creat de Chandler, Philip Marlowe, a dobandit
de-a lungul timpului notorietate si forta, fiind astazi asociat cu ideea de "detectiv particular".

Sarbatorim geniul autorului Raymond Chandler cu un weekend dedicat acestuia. Volume vestite si apreciate de o intreaga lume, Sora cea mica , Crima de mantuiala , Voi astepta , Somnul de veci, Doamna din lac , Nu-i usor sa spui adio , Fereastra de sus , Play-back sau Adio, iubito, se regasesc la Editura Nemira si pot ocupa si rafturile bibliotecii tale.

Editura Nemira iti ofera weekendul acesta o reducere de 50% la toate cartile nemuritorului Raymond Chandler .

Weekend plin de suspans, mister si cazuri rezolvate sa fie!Joi, 1 august, cititorii sunt asteptati la Timisoara, la Libraria Carturesti (Strada Mercy, nr. 7), unde, incepand cu ora 18.00, Gheorghe Sasarman, alaturi de invitatii sai, va prezenta volumul Cuadratura cercului. Participantii la eveniment vor avea ocazia de a-i cunoaste pe Cornel Secu, cel care va modera intregul eveniment, prof.univ.dr. Cornel Ungureanu, presedintele Filialei Timisoara a Uniunii Scriitorilor si prof.univ.dr. Ciprian Valcan, prorector al Universitatii Tibiscus Timisoara. 

Joi, 8 august, scriitorul Gheorghe Sasarman va putea fi intalnit la Cluj, la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor (Strada Universitatii, nr. 1). La ora 12:00, Irina Petras, presedinte Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor si moderatorul acestui eveniment va da startul discutiei in compania invitatilor,prof. univ. dr. Ion Pop si prof. univ. Dr.Virgil Stanciu.

In cadrul celor doua evenimente, scriitorul Gheorghe Sasarman va prezenta volumul Cuadratura cerculuitiparit la Editura Nemira, precum si editia americana a cartii, aparuta in luna aprilie in traducerea binecunoscutei scriitoare Ursula K. Le Guin, cea care semneaza si prefata volumului american.


"Mama e moarta, eu sunt mama, e simplu, iata cat e de simplu, e povestea noastra, a celor trei. Cand imi spunea cate o poveste seara, in pat, imi ziceam in sinea mea ca are un fel foarte lent de a povesti. De data asta a mers repede, atat de repede, privirea mamei s-a mutat in privirea fetei mele, acolo e acum, acolo o regasesc.

Si in gesturile lui Angele, in gesturile nerabdatoare, putin bruste, ale fetitei mele de doua ori preaiubite. Mama traieste in Angele care alearga pe o peluza interzisa. Mama imi zambeste si imi vorbeste cand Angele arunca priviri sfidatoare adultilor care o prind si o cearta. Mama e acolo cand Angele cade si se ridica imediat, cu dintii inclestati, stapanindu-se sa nu planga. E in tipatul pe care nu-l scoate, e in mica ei grimasa de copil capos care nu e dispus sa cedeze. Mama si-a lasat amprenta in toata fiinta copilului meu." - Justine Levy0 comentarii: