vineri, 3 mai 2013

Recenzii scurte #3









Sal'tare!

Dupa cum ati mai vazut pe blog avem si un alt tip de recenzii, numit si recenzii scurte, niste recenzii de cateva randuri, o impresie pe scurt despre carti. Pentru ca uneori ne e greu sa spunem prea multe. Nu mai intru in detalii pentru ca puteti gasi si celelalte doua postari si va lamuriti. Cred ca trebuia sa postez mai des pentru ca s-au adunat destule carti, insa mereu am zis ca o fac, o fac si in loc sa postez continuam sa citesc:)). Insa postez acum si daca mi se par prea multe carti pentru o postare o voi face in doua.



  Gideon Cross came into my life like lightning in the darkness… 



He was beautiful and brilliant, jagged and white-hot. I was drawn to him as I’d never been to anything or anyone in my life. I craved his touch like a drug, even knowing it would weaken me. I was flawed and damaged, and he opened those cracks in me so easily…

Gideon knew. He had demons of his own. And we would become the mirrors that reflected each other’s most private wounds…and desires.The bonds of his love transformed me, even as i prayed that the torment of our pasts didn't tear us apart...


Parere: Sincera sa fiu n-am citit trilogia Fifty shades... si nici n-am de gand. Nu neaparat ca am ceva cu genul asta de carti, dar nu m-a atras. Si da mi-a placut acest volum si chiar am ramas putin surprinsa. Personajele sunt ok si chiar mi-a placut mult ca cei doi au fost cam pe aceeasi lungime de unda, adica n-a fost doar el cu caracter, ci si ea. Pentru ca poate doar eu am ceva si nu suport tipele inocente si timide, care in interior numai asa nu sunt, dar n-au tupeul sa recunoasca asta sau tocmai invers se arunca imediat in bratele primului milionar chipes care le zambeste. Per total o lectura interesanta. A, si sa nu uit, acest volum a aparut si la noi la ed. Litera sub numele de Atractia.

4/5


 Gideon Cross. As beautiful and flawless on the outside as he was damaged and tormented on the inside. He was a bright, scorching flame that singed me with the darkest of pleasures. I couldn't stay away. I didn't want to. He was my addiction... my every desire... mine.

My past was as violent as his, and I was just as broken. We’d never work. It was too hard, too painful... except when it was perfect. Those moments when the driving hunger and desperate love were the most exquisite insanity. 

We were bound by our need. And our passion would take us beyond our limits to the sweetest, sharpest edge of obsession...

Parere: Al doilea volum continua in aceeasi maniera si pot sa spun ca m-a tinut in priza la fel ca si primul, am mai aflat destule despre ambele personaje, am descoperit ca si prietenii pot avea partile lor rele si zile proaste si mai ales ca iubirea, chiar si cand e perfecta, ne mai enerveaza sau ne face zile amare. Nu pot sa zic decat ca astept urmatorul volum din serie, care este si ultimul. Daca va plac acest gen de carti eu vi le recomand.

4/5

 
Bine aţi venit în tabăra Shadow Falls, cuibărită în adâncul pădurii din preajma unui orăşel pe nume Fallen…

Într-o seară, Kylie Galen ia parte la o petrecere unde lucrurile nu decurg deloc cum ar trebui, iar asta îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Mama ei o trimite la Shadow Falls – o tabără pentru adolescenţi cu probleme. Însă la doar câteva ore după sosire, devine evident că toţi colegii ei au mai mult decât nişte simple „probleme”. Aici, în Shadow Falls, vampirii, vârcolacii, metamorfii, vrăjitoarele şi zânele se antrenează umăr la umăr – învaţă să-şi stăpânească puterile, să-şi controleze magia şi să trăiască în lumea normală.
Kylie nu a simţit niciodată că aparţine acelei lumi, dar, cu siguranţă, locul ei nu este nici aici, alături de o grămadă de ciudaţi paranormali. Sau este oare? Aceştia insistă că face parte dintre ei şi că a fost adusă în tabără dintr-un motiv anume.
Deşi pentru Kylie aproape nimic nu e limpede, un lucru devine dureros de clar – locul ei e în Shadow Falls…

Parere: Cum auzisem pareri amestecate despre serie si implicit acest volum m-am apucat sa-l citesc cam fara nicio asteptare, insa pot sa spun ca mie mi-a placut mult si ca mi-a intrecut destul asteptarile, aproape inexistente. Pentru ca da, e vechea idee cu tabara si cu adolescentii cu probleme si apar toate creaturile supranaturale si un triunghi amoros si asa mai departe. Insa mie mi-a placut felul in care a fost scrisa, actiunea, cum au evoluat lucrurile, personajele, replicile, unele faze comice. Poate ca nu-i o carte extraordinara, dar nici foarte proasta. Astept sa citesc volumul II.

4/5


 
În timpul unui raid de rutină al poliţiei, inspectorul Frank Frølich din Oslo îi salvează viaţa lui Elisabeth Faremo, o femeie de o frumuseţe stranie, cu o privire enigmatică, prinsă accidental într-un schimb de focuri. Câteva săptămâni mai târziu, cei doi se întâlnesc întâmplător – însă relaţia lor ulterioară nu mai e rodul coincidenţei.

Când Frølich află că frumoasa misterioasă este sora unui infractor căutat de poliţie, membru al unei bande de hoţi, este deja prea târziu.
Coborând în întunecata lume interlopă a metropolei norvegiene, dar şi a propriului său suflet, Frølich începe o călătorie periculoasă. Suspendat din serviciu, îndrăgostit fără speranţă şi căutând o fărâmă de adevăr în acest haos de promiscuitate şi minciuni, el trebuie să afle dacă este manipulat... înainte ca viaţa lui să o ia pe o cale fără putinţă de întoarcere.


Parere: Cam am sentimente amestecate legate de aceasta carte si trebuie sa spun ca eu si autorii nordici nu prea ne intelegem, mai ales la capitolul romane politiste. Poate pentru ca sunt obisnuita cu cele americane sau pentru ca am nevoie de o doza mult mai mare de suspans ca sa ma prinda, de un final care sa ma dea pe spate, de personaje mult mai puternic conturate, ceea ce acesta nu prea a avut. Povestea a fost buna, personajele au fost ok, finalul... nu prea. Nu e o carte de aruncat, dar nu mi s-a potrivit.

2/5

 
Lorelli si Ovid Thornthwaite nu sunt ca majoritatea copiilor de treisprezece ani. Sunt gemeni, orfani, traiesc intr-un conac urias si cam inspaimantator, nu merg la scoala si sunt mostenitorii unei averi imense. E atat de multa vreme de cand incearca sa se ucida unul pe altul, incat nici nu mai stiu a cui a fost prima tentativa de crima. Indiferent cine a lovit primul, incercarea de a gasi cele mai ingenioase si mai inteligente strategii le ocupa tot timpul. Pana cand, intr-o zi, se vad pusi in fata unei noi provocari, aceea de a descoperi misterul ce invaluie de atatia ani moartea parintilor lor. Vor putea oare cei doi sa lase deoparte vechea lor ura si sa supravietuiasca pentru a descoperi de unde vine adevaratul pericol? 

O poveste haioasa, cu albine ucigase, ursi furiosi, biciclete cu lantul desfacut si un secret inspaimantator, care le va schimba vietile celor doi copii pentru totdeauna.


Parere: Am vazut de mult timp cartea aceasta prin librarie, dar si pe net, am auzit pareri bune si putin bune si cum mi-a picat in mana am zis de ce nu. Se vede ca e o carte pentru cei mai tineri din noi, cu faze amuzante, umor negru, situatii neasteptate si un final bun. Chiar daca nu m-a prins atat de tare, pentru ca mna, nu mai am varsta potrivita, chiar m-am simtit bine citind-o, a fost o lectura usoara, rapida si relaxanta. V-o recomand daca va place ideea, sunteti curiosi si nu cautati ceva serios.

2/5


 Aceasta este povestea unui baietel german pe nume Bruno, al carui tata a primit o slujba foarte importanta, ceea ce inseamna ca toata familia trebuie sã se mute departe de oras, intr-un loc ciudat, unde casa lor e singura locuinta adevarata si unde in spatele unor garduri nesfarsite se afla sute, poate mii de oameni imbracati in pijamale in dungi. 

Bruno se straduieste sa inteleaga ce se intampla in jurul sau. Cititorul banuieste despre ce e vorba, dar bietul Bruno, nu. Porneste asadar sa exploreze împrejurimile æi zãreæte un punct, care devine o pata si o pata care devine un baiat… 
Scrisa intr-un limbaj simplu, copilaresc, aceasta carte este mult mai mult decat o poveste pentru copii. Cititorul se va teme de momentul in care Bruno isi va pierde inocenta copilariei si va incepe sa intrezareasca adevarul, dar poate ca lucrurile vor evolua si mai rau si el nu va descoperi deloc adevarul.


Parere: O carte pe care voiam sa o citesc de mult timp si care ma intrebam cat imi va placea, insa mi-a placut mult; contrastul intre subiectul despre care este vorba in carte si felul in care e scrisa mi s-a parut mare si totusi interesant. Pentru ca un copil vede altfel lucrurile, mai inocent poate, nu judeca atat de aspru si nu vede realitatea asa cruda cum e. Mi-a placut mult cartea, personajele au fost simpatice, caracterizate intr-atat incat sa-ti faci o idee despre ele si sa prinzi drag de Bruno si de amicul lui, de cealalta parte a gardului. Ce m-a intristat a fost finalul... total neasteptat de mine.

4/5


 On the outside, Devin Thompson looks like he has it all - charm, good looks, and a scholarship every art major at Sanhope would kill for. But on the inside, he’s dying. His family is falling apart, his grades are dropping, and his girlfriend just dumped him for his hockey team rival, who also happens to be his younger brother. Not to mention he hasn’t been able to snap a decent picture for his senior portfolio in weeks. But when a sultry redhead with fire burning in her eyes struts across his path, he thinks he may have finally found his muse…

Angela “Angel” Davis learned early on that life never offers any hand-outs. And she’s getting burned out. Between juggling her nights as an exotic dancer at a men’s private club and struggling to keep up with her elementary education courses during the day, she barely has time to think of the future. Not that she wants to. The future implies planning, and Angel is no stranger to broken dreams. Then she meets Devin, a man who’s so wrong for her, yet she can’t seem to stay away from.

When Devin offers to take her on as his private model, Angel finds the cash hard to refuse. Each has something the other desperately needs, and neither one is willing to walk away. As their professional relationship spirals out of control into something more, they learn sometimes the wrong person can be the only right person, and that life - and people - are rarely picture perfect.


Parere: Da, stiu, vechea poveste cu tipul rau, tanara draguta si inocenta, iubirea si finalul fericit. Ei bine, as zice ca nici Angel si nici Devin nu sunt asa buni, simpatici si perfecti pe dinauntru cum sunt pe afara si ca mi-au placut amandoi, se potrivesc si cartea a fost buna. Ce m-a intrigat destul de mult cat s-o citesc cat mai repede a fost ideea cartii, artistul si modelul sau fotograful si... dansatoarea. Sincer dupa coperta si o asa descriere cat puteam sa refuz. Sincer e o lectura placuta, un final bun, actiune de care vreti voi:))) *glumesc* si multe emotii. Pentru ca pana la urma viata e plina de surprize.

4/5

Dupa cum vedeti le-am lasat pe toate intr-o postare, am zis ca n-are rost sa ma lungesc si mai mult si nu cred ca o sa va para rau, nu?:)) Imi puteti spune in comentarii daca ati citit vreuna din carti si cum vi s-a parut sau daca vreti sa le cititi.

1 comentarii:

Alexandra Ali spunea...

Chiar nu am citit nici una dintre aceste carti, dar uite ca am aflat niste titluri interesante pentru viitor. Dar imi place ideea cu recenziile scurte.