marți, 21 mai 2013

Destroy Me (Shatter Me #1.5) by Tahereh Mafi



In Tahereh Mafi’s Shatter Me, Juliette escaped from The Reestablishment by seducing Warner—and then putting a bullet in his shoulder. But as she’ll learn in Destroy Me, Warner is not that easy to get rid of. . . 

Back at the base and recovering from his near-fatal wound, Warner must do everything in his power to keep his soldiers in check and suppress any mention of a rebellion in the sector. Still as obsessed with Juliette as ever, his first priority is to find her, bring her back, and dispose of Adam and Kenji, the two traitors who helped her escape. But when Warner’s father, The Supreme Commander of The Reestablishment, arrives to correct his son’s mistakes, it’s clear that he has much different plans for Juliette. Plans Warner simply cannot allow. 

Set after Shatter Me and before its forthcoming sequel, Unravel Me, Destroy Me is a novella told from the perspective of Warner, the ruthless leader of Sector 45. 




Dupa cum spune si-n descriere aceasta „novella” este o „povestioara” din perspectiva lui Warner, dupa ce Juliette fuge cu Adam si Kenji. N-are legatura cu actiunea primului volum sau al doilea, deci o cititi daca vreti. O puteti citi daca vreti sa aflati mai multe despre Warner, daca v-a făcut curiosi in primul volum, v-a intrigat sau pur si simplu vreti sa vedeti ce-i prin capsorul lui. 

Mie mi-a ridicat destule semne de intrebare in primul volum incat sa vreau sa vad de ce a făcut anumite lucruri si mai ales de ce tot afirma ca o intelege aşa bine pe Juliette sau ca ei sunt foarte asemanatori. In novella gasiti si câteva pasaje din carnetelul/caietul pe care Juliette tot incearca sa nu-l piarda si-l ia dupa ea, ascunzandu-l prin buzunarele rochiilor. 

Fiind un volum satelit, sa-i spun aşa, n-are actiune, suspans sau altceva asemanator, insa mie mi-a placut la fel de mult ca volumul anterior, adica primul, si m-am bucurat ca am aflat mai multe despre Warner. Pentru ca un om nu poate fi rau sau crud sau acid daca in copilaria sa sau de-a lungul vietii n-a fost tratat la fel, eu aşa cred. Acum nu inseamna ca Warner a fost tinut cu paine si apa si închis intre patru pereti. Dar oamenii mai au nevoie si de altceva in afara de mancare, apa, haine si un acoperis, nu? Sincer mie Warner mi-a placut si-mi place, e un personaj bine construit, istet, care isi urmareste interesele si incearca sa le facă oricum posibile, nu l-as numi insensibil, ci poate doar rece si calculat, insa nu l-as vedea alaturi de Juliette. Cred c-ar sari multe in aer si ar zbura membre prin atmosfera daca cei doi stau prea mult impreuna, mi se pare ca au caractere mult prea asemanatoare ca sa mearga ceva intre ei. 

Deci daca vreti sa stiti mai multe despre Warner sau sa trageti un ochi in carnetul lui Juliette atunci cititi aceasta scurta novella de 200 de pagini (?) in format e-book. Sunt pagini foarte micute si cred ca intr-o ora se citeste. „Destroy me” e scrisa in aceeasi maniera ca „Shatter me”, gasiti acelasi stil, aceleasi descrieri, metafore, sentimente si pentru mine a fost o lectura perfecta dupa „Shatter me”, ca un desert optional.


5/5

Gasiti pe blog si recenzia la Spulbera-ma , primul volum.

0 comentarii: