miercuri, 8 mai 2013

Nopti de patima (Fratia pumnalului negru vol. 1) de J.R. Ward



La adapostul noptilor din Caldwell, New York, se duce un razboi pe viata si pe moarte intre vampiri si exterminatori. Populatia civila de vampiri este aparata de sase razboinici care se lupta pentru supravietuirea rasei lor, formand temuta si misterioasa Fratie a Pumnalului Negru. Dar niciunul dintre ei nu inspira atata teroare si admiratie printre dusmani ca Wrath, conducatorul lor, ultimul vampir pursange de pe Pamant... 

Prada unui sentiment de neliniste care ii invadeaza trupul si mintea, Beth Randall se trezeste fara aparare in fata necunoscutului senzual si periculos care o viziteaza intr-o noapte cu ochii acoperiti de umbre. Dar curand tanara descopera ca atingerile lui starnesc in ea o foame care ameninta sa ii devoreze pe amandoi... 




Incep aceasta recenzie prin a spune doua lucruri. Primul, ca vampirii sunt creaturile supranaturale care-mi plac cel mai mult si mereu cartile care ii descriu aşa cum trebuie reusesc sa mă bucure, sa mă facă sa le plac si sa vreau sa le citesc mai repede. Iar al doilea lucru, ce are legatura strict cu cartea si cu pareri ce le-am vazut pe alte bloguri sau am auzit, este ca mie nu mi s-a parut nicicum vulgara sau cu scene prea deocheate sau mai ştiu eu. A, daca citesti cartea la o varsta nepotrivita atunci e problema ta, dar pot sa afirm, fara sa am nimic cu nimeni, pentru ca nu mă intereseaza si fiecare citeste si zice ce vrea, ca am citit carti mai „haut” decat aceasta la capitolul ala. Pentru ca pana la urma nu acea tenta este ideea cartii, sau aşa vad eu. 

Revenind la carte pot sa spun ca mi-a placut, chiar daca actiunea a fost mai lenta, chiar daca n-au inceput loviturile si invaziile de peste tot, insa suspansul a fost gradat, personajele si reactiile lor mi s-au parut reale, foarte vii, iar vampirii foarte umani. Acum nu va ganditi la Twilight *nu ştiu n-am citit/vazut, dar nu-mi place* , dar nu sunt nici bestii fara creier si sentimente, chiar unele reactii si decizii ale lor sunt luate pe baza legaturilor dintre ei. Ideea cartii mi-a placut, volumul de fata mi s-a parut bine scris, legat, incheiat frumos, cu personaje potrivite, fara exagerari, totul a fost cat a trebuit. 

Wrath si Beth sunt tare draguti, desi n-as putea zice asta gandindu-mă la caracterul lor, nu sunt tocmai cei mai dragalasi oameni, insa felul cum au grija unul de altul si cum relationeaza cu ceilalti mie mi s-a parut ok. Iar modul in care gelozia, egoismul si dorinta de a proteja persoana iubita apar face ca totul sa fie… perfect. 

Nu mai pot sa zic decat ca astept volumul urmator si sunt curioasa de ce urmeaza, pentru ca presimt, ca povestea e abia la inceput. Daca va plac cartile cu adevarat cu vampiri, cu intriga serioasa, cu replici si dorinte mature atunci eu v-o recomand. Insa cititi-o doar daca vreti si daca o credeti potrivita pentru voi.


5/5

2 comentarii:

Alexandra Ali spunea...

Tot dau peste cartea asta in librarie ... si tot zic ca imi o cumpar, dar uite ca nu am facut-o pana acuma. Da, poate este putin mai altfel, dar mie exact asta imi place... Am inceput sa citesc carti cu si despre vampiri cand inca nu ”era la moda” sa se citeasca carti asemenea ... Si placerea unei carti bune ramane, indiferent de stilul abordat de autor, cred eu. Am cautat si am vazut ca sunt deja 11 carti - ce imi plac seriile!

Crina @Reading Addict spunea...

Mie mi-au placut mereu vampirii, cred ca au ceva unic si misterios, chiar daca si alte creaturi sunt interesante, ei mereu se mentin sus. Iar cartea sincer e buna. Si, sincer, si eu ma bucur ca e serie, abia astept sa vad ce urmeaza.