duminică, 6 ianuarie 2013

SETEA de Carrie JonesTatăl vitreg al Zarei a murit, mama ei nu poate avea grijă de ea, aşa că ajunge să locuiască cu bunicii într-un mic orăşel din Maine. Nick, un vârcolac chipeş, îi salvează viaţa dintr-un accident de maşină, iar pe de altă parte, ceva pare să se înfiripe între ea şi eminentul Ian, un coleg de liceu. Din păcate, pe urmele Zarei se află o prezenţă malefică - un rege al zânelor. Iar acesta nu este deloc o creatură inofensivă şi delicată. Atunci când regele nu are de partea sa o regină mai mult timp, dorinţa lui e una singură: să-şi satisfacă pofta de sânge uman, iar în cazul de faţă, curmând vieţile celor doi la care Zara ţine. Se va preda ea oare în faţa acestui pseudo-vampir pentru a-i putea salva pe cei iubiţi? O poveste plină de suspans despre sacricificii. 


Am imprumutat cartea de la biblioteca pentru ca nu mă convinsese indeajuns incat sa o cumpar. Dar acum dupa ce am citit-o i-as da un 4/5. Stilul autoarei este unul simplist, nu e plin de monologuri, descrieri stufoase sau artificii care sa-ti scoata ochii, dar reuseste prin tuse subtile de descriere sa-ti creeze imagini, sa scoata la iveala sentimente, adauga umor unde si când/cat trebuie cat sa te facă sa chicotesti sau măcar sa zambesti. Recunosc ca n-am mai citit o carte in care sa apara si varcolaci si zane sau spiridusi nebuni/malefici. Am avut de-a lungul cartii parte de surprize placute pentru ca: 1.Zara e un amestec intre o fata rebela, sperioasa, luptatoare, care ajuta si totusi nu e genul ala de eroina bataioasa care sa nu tremure in fata pericolului. 2. baietii sunt baieti, dar nu te dau pe spate cu eroismul lor, dar nici nu sunt nesimtiti. au farmecul lor. 3. oamenii nu-s ceea ce par. nu toti. 4. fetele fitoase nu apar prea mult si asta e bine. m-am saturat ca-n fiecare carte/serie sa apara o „pitipoanca” d-asta. 
Daca ar fi sa rezum cartea as spune ca se ia o Zara, un Nick cu blana, un Ian „special”, o bunica cu gherute, un spiridus hamesit si acolitii lui salbatici, o Megan si nişte blonde, se adauga descriere, actiune, doua linguri de suspans, un praf de romantism si un varf de umor. Se amesteca toate si rezulta o carte placuta, la granita din original si cliseu pentru ca ideea cu fata noua e deja rasuflata. Aşa ca astept volumele urmatoare. 


4/5

0 comentarii: