joi, 3 ianuarie 2013

RECENZIE - Misterul Regelui. Despre scris de Stephen King


Descriere:

Cand Stephen King s-a hotarat sa scrie o carte despre viata sa, un accident rutier i-a pus viata in pericol. In timpul convalescentei, scriitorul descopera simbioza din ce in ce mai puternica intre scris si viata. Rezultatul: aceasta carte neobisnuita si geniala, in acelasi timp eseu despre creatia literara si povestire autobiografica. 

Dar mai ales revelatia acestei alchimii care este inspiratia. Inca o data Stephen King ne arata ca este mai mult decat un maestru al thrillerului: un mare scriitor. 

RECENZIE:

Am auzit atatea despre aceasta carte incat nu mai ştiam ce sa cred si chiar daca de multe ori am avut ocazia sa o cumpar parca ceva mă oprea. Insa am trecut si de asta si recunosc ca atunci când am avut-o in maini n-am rezistat tentatiei de o studia, de a o deschide si de a o citi. Si mi-a placut foarte mult.

 Pentru ca una e ca un scriitor mare sa-ti vorbeasca despre scris si sa-ti arate cum a evoluat el, pornind cu pasi mici, facandu-se remarcat si alta e sa-ti povesteasca si copilaria si din viata personala cu parti bune si mai puţin bune. Nu ştiu cum li s-a intamplat altora care au citit cartea, dar eu am simţit o oarecare apropiere de-a lungul lecturii, ca si cum autorul era undeva in umbra si-mi vorbea. 

Stephen King vorbeste fara perdea, explica, da sfaturi, vorbeste simplu si spune atât de multe, iti da curaj si mai ales iti face pofta de scris. E o carte care merita privita, admirata si citita. Eu n-am mai putut-o lasa din mana si poate e si din cauza viciului numit scris care mă corupe. 

4/5

0 comentarii: