duminică, 1 iulie 2012

Prezentare #1

Sal'tare!

Am stat si m-am gandit ce-ar fi daca v-as posta descrierile cartilor de la Concurs digital 3 . Da, stiu ca le gasiti pe goodreads, insa ma gandeam sa le postez in romana. O sa incerc sa le traduc fara mari greseli, engleza mea nu e tocmai perfecta. Si sper sa va placa si sa incercati sa le castigati:). Puteti sa si comentati daca vreti.



Natalie Sterling vrea sa fie in regula. Ea vrea ca prietenii ei sa fie loiali. Vrea ca cei din clasa sa o aleaga presedintele consiliului studentilor. Ea vrea sa gaseasca baiatul potrivit, nu tipul obisnuit si nesimtit pe care scoala il are de oferit. Vrea sa aiba o buna reputatie, pentru ca ea crede ca acest fapt duce la lucruri bune.

Dar viata este complicata si este foarte greu sa ai control asupra tot. Nu atunci cand boboacele alearga imprejur in gramada, incercand sa ii faca pe seniori sa se culce cu ele. Nu atunci cand prietenii tai au secrete care nu mai sunt confortabile de impartasit. Nu atunci cand baiatul pe care l-ai trimis odata la plimbare pare a fi cel cu care vrei sa fi impreuna – dar doar in secret, fara ca cineva sa afle.

Dracusor sau sfant? Castigator sau invins? Natalie ajunge sa fie satula de aceste alegeri fortate – si acum are de gand sa gaseasca o modalitate de a trai in viata uneori complicata, alteori frumoasa, undeva intre cele doua.





La scoala pregatitoare Copacul Coral in Los Angeles, unde parintii te pot face sau te pot lasa. Dupa urmatoarele reguli:
-Ca fiu al regalitatii din Hollywood, Derek Edwards este mai mult printul scolii – nu ca ar catadicsi sa recunoasca multe subiecte carora le este loial.
-Ca fiica a noului director, Elise Benton nu este exact pe lista majoritatii trebuie-sa stau-langa -la pranz.

Cand frumoasa sora a lui Elise pune ochii pe cel mai bun prieten al printului, Elise ajunge sa petreaca mult timp cu Derek, facand-o pe ea cea mai invidiata dintre toate fetele din campus. Cu exceptia faptului ca ea refuza sa se indragostreasca de vreunul din rarele lui zambete si sa cedeze in fata inamicului sau, surprinzatorul si sarmantul proscris social Webster Grant. Dar in aceasta poveste hilara de lupta si flirt, nu toate certurile sunt necuvenite, nu toti copii celebri sunt copilarosi si preiudecata si paguba pot conduce catre o iubire adevarata ce va dura mult timp.





2 fete + 3 baieti + o casa – parinti = 10 lucruri pe care April si prietenii ei le-au facut (in definitiv, poate, probabil) si nu trebuiau facute.

Daca ii este oferita oportunitatea, care adolescent de 16 ani ar sari peste sansa de a se muta cu un prieten si a trai fara parinti? Chiar daca “oportunitate” nu este cuvantul potrivit, de cand April a trebuit sa-i zica tatalui sau o mica minciuna ca sa faca posibil. Dar ea si colega ei Vi sunt total responsabile si capabile sa aiba grija de ele. Cum au ajuns sa lipseasca de la scoala, sa dea o petrecere nebuna, sa cumpere o baie fierbinte, si, m, sa planuiasca o fuga si altele este un total mister.

In aceasta hilara si dulceaga poveste, Sara Mlynowski exploreaza inima si mintea unei fete de una singura pentru prima data. Ca sa faca fata anului, April va trebui sa insele un triunghi amoros, sa invete sa-si faca ordine si sa accepte ca lumea ei construita cu grija s-ar putea darama... un lucru pe care n-ar fi trebuit sa-l faca atunci.




Intr-o clipa totul se schimba. Adolescenta de 17 ani Mia nu are nicio amintire legata de accident; ea poate doar sa-si aminteasca, ca mergea catre Oregon pe drumul inconjurat de zapada pe jumatate topita cu familia ei.  Apoi, intr-o clipita, ea se gaseste privindu-si trupul ranit cum este luat din masina lovita...

O poveste frumoasa, sofisticata,  cu substrat si plina de sentimente despre puterea familiei si a prietenilor, despre alegerile pe care toti le facem si despre ultima alegere a Miei.


Pzzike


3 comentarii:

!Melamine spunea...

Cartile sunt foarte interesante. Le am pe toate si abia astept sa le citesc in special ,,Ten things we did".

Diana spunea...

Epic Fail pare o carte interesanta pentru mine.

Andreea spunea...

Super descrieri.Chiar toate imi plac,in special a doua.