sâmbătă, 21 iulie 2012

RECENZIE - Elixirul vietii de Kenneth Oppel

Descriere:

Cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011 în topurile The Times şi Quille & Quire


CELE MAI BUNE INTENŢII
POT DA NAŞTERE
CELOR MAI ÎNTUNECATE OBSESII

Viktor şi fratele lui geamăn, Konrad, au explorat toate coridoarele secrete şi camerele tainice din somptuosul lor castel Frankenstein. Cu excepţia uneia.

Biblioteca Întunecată adăposteşte tomuri străvechi, misterioase, scrise în limbi ciudate şi pline de cunoştinţe interzise. Tatăl lor îi obligă să promită că nu vor vizita niciodată biblioteca, însă în clipa în care Konrad cade grav bolnav, Viktor înţelege că trebuie să descopere cartea ce conţine reţeta pentru legendarul Elixir al Vieţii.

Elixirul necesită doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit pun în pericol, la fiecare pas, reuşita strădaniilor lui. Viktor ştie că nu poate să dea greş. Însă sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice!

RECENZIE:

Aveam cartea de ceva vreme in biblioteca si totusi nu o citisem. Nu stiu de ce pentru ca tot auzisem pareri despre ea si chiar voiam sa vad cum e. Dar am citit-o acum. Si singurul lucru pe care pot sa-l spun e ca mi-a placut. Nu am sa zic ca e o lectura uimitoare ce te lasa cu gura cascata, dar e o carte construita bine si care surprinde cand te astepti mai putin. Iar un argument adus pro acestui fapt este finalul. Eu personal nu m-asteptam la el mai ales ca faptele pareau sa-si urmeze cursul si se arata o raza de lumina din ce in ce mai puternica. Si totusi…

Personajul meu preferat este Viktor si poate pentru ca el este in centrul atentiei si nu Konrad. Pentru ca desi sunt la fel Konrad traieste in umbra lui Viktor si noi il cunoastem mai mult prin gandurile, vorbele lui Viktor sau prin conversatiile lor.

Ce mai apreciez la aceasta carte este ca desi apare un triunghi amoros nu am simtit acel gust prea dulceag. Totul a fost dozat si placut pentru mine. Iubirea apare in carte, dar nu este tema principala asa cum as putea sa zic ca iubirea de frate este mai mult un motiv pentru actiunile lui Viktor decat o tema fundamentala a cartii.

Asa cum spuneam nu e o lectura uimitoare si suspansul creste gradat, iar spre final chiar ajunge sa explodeze incat dai pagina dupa pagina si ai impresia ca citesti prea usor fata de cate informatii ti se dau si vrei sa stii. Totusi n-as numi-o perfecta sau savuroasa, ci buna. Am impresia c-a lipsit acel ceva, un ingredient care sa o faca stralucitoare in ochii mei. Si tot ce pot sa sper e ca urmatorul volum va fi mult mai bun.


4/5 

7 comentarii:

Ale Criss spunea...

Suna bine, mai ales ca nu este siropoasa :>!

Diana spunea...

Imi place cartea. Se enumera printre preferatele mele deoarece are si drama, dragoste si un pic de fantasy.

!Melamine spunea...

Suna chiar foarte bine. Am auzit de cartea aceasta , dar nu am cumparat-o pana acum. Recenzia ma convins sa o cumpar.

Diana spunea...

Merita banii. Chiar e o carte buna.

Andreea spunea...

CELE MAI BUNE INTENŢII
POT DA NAŞTERE
CELOR MAI ÎNTUNECATE OBSESII
Un inceput misterios,care chiar te atrage sa o citesti.Imi place si coperta destul de mult si asta conteaza pentru mine:))

Diana spunea...

Si pentru mine conteaza coperta, dar in mare parte continutul conteaza cel mai mult.

!Melamine spunea...

Foarte bun inceputul. Te face sa vrei sa aflii mai mult. :X