joi, 12 iulie 2012

The Casual Vacancy - primului roman pentru adulți semnat de celebra scriitoare britanică J.K. Rowling


Editura Little, Brown a dat publicității coperta primului roman pentru adulți semnat de celebra scriitoare britanică J.K. Rowling, anunță presa internațională. Cartea se numește The Casual Vacancy și va apărea în librăriile din Marea Britanie și Statele Unite pe 27 septembrie.


The Casual Vacancy are 512 pagini în versiunea engleză și este numit de editură „un roman mare despre un oraș mic“. Iată despre ce e vorba: la moartea lui Barry Fairbrother, când abia trecuse de 40 de ani, micul oraș Pagford este șocat. Idilicul orășel englezesc, cu o piață centrală de modă veche și o catedrală ancestrală, ascunde de fapt un război mocnit între mai multe tabere: bogații contra săracilor, adolescenții contra părinților, nevestele contra soților, profesorii contra elevilor – de fapt e viața noastră cotidiană, nu-i așa?


Însă cel mai mare conflict îl stârnește locul lăsat liber de Fairbrother în consiliul parohial – iar ceea ce urmează seamănă cu ambianța noastră politico-socială: fraude electorale, falsuri, duplicitate și dezvăluiri neașteptate.

Nu știu de ce, dar am impresia că românii vor iubi cartea lui J.K. Rowling; nu am aflat încă la ce editură va apărea traducerea, dar va fi un hit, cu siguranță!


3 comentarii:

Ale Criss spunea...

De mult voiam sa citesc o carte care sa prezinte viata de zi cu zi!

Diana spunea...

Normal ca romanii o vor iubi, parca e descrisa tara noastra in acest roman.

!Melamine spunea...

Sunt de acord cu Katherine parca descrie Romania. De cand am aflat de cartea aceasta am tot zic ca o citesc. Sunt tare curioasa.