sâmbătă, 7 octombrie 2023

RECENZIE - O mamă perfectă de Aimee Molloy

 Descriere:

O seară în oraș. Câteva ore de distracție. Asta e tot ce ar fi trebuit să fie.

Își spun Mamele din Mai - un grup de proaspete mămici ai căror copii s-au născut în aceeași lună. De două ori pe săptămână se întâlnesc în Prospect Park din Brooklyn ca să petreacă puțin timp împreună.

Atunci când femeile ies să bea ceva la barul din cartier, tot ce-și doresc este să ia o pauză de la rutina zilnică. Dar, într-o noapte fierbinte de 4 iulie, ceva teribil se întâmplă: unul dintre copii dispare din pătuțul lui. Winnie, o mamă singură, a ezitat să-l lase pe Midas, băiețelul ei de șase săptămâni, cu o bonă, dar colegele sale de la Mamele din Mai au insistat că totul va fi bine. Acum copilul a dispărut. Ceea ce urmează este o cursă contracronometru pentru al găsi pe Midas, în timpul căreia o mulțime de secrete ies la iveală, căsniciile sunt puse la încercare și prieteniile sunt distruse.

RECENZIE:

Nu plănuiam s-o citesc acum, dar nu știam ce vreau și când am dat cu ochii de ea, mi-am zis de ce nu. Speram că "O mamă perfectă" să fie o lectură rapidă, poate cu vreo întorsătură de situație care să mă dea pe spate, multe secrete și suspans, și dacă se putea și cu niște personaje interesante. Sincer când citesc thrillere domestice n-am pretenții prea mari și pot să spun că i-am dat 4 stele, deoarece în mare a făcut ce-am vrut eu.

Am citit-o în câteva ore și n-am putut s-o las din mână, deoarece voiam să știu ce se întâmplă, personajele, deși multe, au fost cât de cât creionate și am reușit să le diferențiez pe toate mămicile și cei implicăți, iar finalul a fost neașteptat și eu n-am ghicit cine era vinovat sau ce s-a întâmplat cu adevărat. Acum dacă tu o să ghicești mă bucur pentru tine, dar sincer nu știu cum ai putea? Anyways. A fost interesant și să văd cum poliția face ca de obicei o treabă de doamne ajută, iar cine a încercat să rezolve lucrurile pe margine mi s-a părut mult mai priceput și au fost chiar ingenioase unele momente. Chiar mi-a fost și teamă un pic c-o să intre în bucluc sau cine știe cum o să afle vinovatul și o să i-o facă.

Pe lângă mister, a fost interesant și cum autoarea a arătat tot ce implică viața de mamă și cât de diferit e pentru fiecare, câte așteptări are toată lumea de la ea, toate sfaturile, părerile, ideile ce le sunt băgate pe gât și dacă nu fac față sau nu sunt mama "perfectă" sau vor să facă așa cum le e lor bine și nu cum "trebuie", cum sunt judecate și chiar pedepsite. De parcă ar există cu adevărat un manual și toate ar trebui doar să urmeze pașii și voila, totul e perfect, copilul e bine și ele se pot asigura de asta, dar și să aibă grijă și de ele, de casă, de soț și să-și și reia viața profesională sau hobby-urile. 

Cât despre final... unii or să spună că e nerealist sau că se așteptau la altceva, ori că n-are niciun sens. Dar pentru mine a funcționat finalul ăsta și d-asta i-am dat 4 stele și vreau să mai citesc de la autoare.

0 comentarii: