vineri, 27 noiembrie 2015

Invata sa ai aripi, Copiledrag - NOUTATI la RAO


Descriere:

În 1803, Sarah, fiica unei familii înstărite din Charleston, Carolina de Sud, primeşte în dar în ziua în care împlineşte 11 ani o sclavă, Hetty, de aceeaşi vârstă cu ea. Povestea este scrisă alternativ din perspectiva acestor două personaje. În debutul cărţii, mama lui Hetty îi spune că demult "în Africa oamenii puteau să zboare", apoi o bate uşor pe omoplaţi, adăugând: "Asta-i tot ce-a mai rămas din aripile tale. Nişte oase plate, nimic mai mult, dar într-o bună zi o să capeţi altele".

Descriere:

Marina e o femeie între două vârste, cu o viaţă de muncă, de renunţări, de violenţe familiale impuse de soartă, însă cu o dorinţă de revanşă mereu vie şi care, în cele din urmă, pare să o aducă în pragul unei noi existenţe, de data aceasta senine, alături de soţul ei Federico şi de fiul ei Gianluca.

Pe urmă însă, ceva se fisurează, spectrul celei mai mari plăgi a timpurilor noastre, drogurile, îi trece pragul casei şi îşi împrăştie otrava. Gianluca cedează acestui flagel, sfârşeşte în închisoare: într-o clipă lumea se răstoarnă. Atunci, iată, se înfiripă odiseea acestei mame curajoase. 

Plebee şi sublimă, vulgară şi delicată. Marina va face tot ce-i stă în putinţă să-şi salveze copilul drag, până la un gest de iubire extrem şi surprinzător.

0 comentarii: