vineri, 27 noiembrie 2015

Cheia Maestrului de Kevin Sands - NOU la TREI


Descriere:

Maestrul Benedict Blackthorn, membru de vaza al Breslei Spiterilor, este pe cale sa descopere cea mai de seama reteta a tuturor timpurilor: cea prin care se obtine Focul Arhanghelului – puterea suprema pe Pamant. Pe urmele lui se afla un coleg de breasla, care vrea sa fure reteta si sa foloseasca Focul pentru inlaturarea regelui Carol de pe tronul Angliei.

Cand Maestrul Benedict simte ca este in pericol de moarte, ii incredinteaza ucenicului sau Christopher Rowe misiunea de a salva reteta si, totodata, viata si tronul lui Carol, precum si soarta Angliei.

„Insa retetele noi nu pica din cer. Trebuie sa le descoperi. Asta cere zile, luni, chiar ani intregi de munca grea. Si costa o avere: ingredientele, instrumentele, carbunele pentru intretinut focul, gheata pentru racit. Mai presus de toate, era primejdios. Focuri parjolitoare. Metale topite.
Elixiruri care miroseau dulceag, dar care iti devorau maruntaiele. Tincturi care pareau inofensive, ca apa, dar emanau vapori invizibili. La fiecare experiment nou, iti primejduiai viata. Asadar, o reteta care functiona era mai pretioasa decat aurul.“

0 comentarii: