duminică, 26 aprilie 2015

RECENZIE - Cei 100 de Kass Morgan

Descriere:

După un război nuclear devastator, omenirea trăieşte în nave spaţiale, departe de suprafaţa radioactivă a Pământului. 100 de adolescenţi delincvenţi sunt trimişi într-o misiune periculoasă: trebuie să recolonizeze planeta. Ar putea fi a doua şansă la viaţă sau... o misiune sinucigaşă. 

Clarke a fost arestată pentru trădare şi e bântuită de propriul trecut. Wells vine pe Pământ pentru fata pe care o iubeşte, dar oare ea îl va ierta? Bellamy vrea să-şi apere sora. Glass a ajuns iar pe navă, dar acolo viaţa e la fel de periculoasă ca pe Pământ. 

Cei 100 trebuie să lupte pentru viaţă într-un ţinut sălbatic. Nu era în plan să fie eroi, dar s-ar putea să fie ultima speranţă a omenirii.

RECENZIE:

Cumva aveam şi n-aveam aşteptări de la cartea asta, pentru că nu prea am auzit foarte multe despre ea, mai mult despre serial, dar şi ce-am auzit nu m-a convins prea tare. Însă am zis să-i dau o şansă, dacă tot a apărut şi la noi. 

Deşi nu e o carte subţire, am citit-o destul de repede, poate şi pentru că voiam să ştiu ce se întâmplă, dar şi pentru că fiecare capitol e scris dintr-o altă perspectivă, şi sunt în acelaşi timp foarte scurte. Capitolele ce m-au cam plictisit au fost din perspectivă lui Glass, care deşi a rămas pe navă, şi de la ea aşteptam cele mai multe răspunsuri, s-au concentrat pe altceva, ce pe mine în momentul ăsta nu m-a interesat. 

Însă nici pe Pământ nu pot zice c-a fost mereu plin de suspans şi acţiune, şi de multe ori am simţit că bate pasul pe loc. Într-un fel poţi să vezi că volumul ăsta mai mult îţi arată cum e planeta, îţi prezintă personajele şi relaţiile şi conflictele dintre ele, decât să fie plin de momente surprinzătoare. Deşi câteva au fost. 

Despre personaje nu vreau să vorbesc încă, aştept să citesc şi volumul doi, şi poate atunci o să am o părere mult mai clară despre fiecare. Pentru că după acest prim volum am impresia că n-am văzut mai nimic şi nu pot să zic ceva, dacă nu-s sigură. Plus c-au fost şi clipe când m-am cam încurcat în perspective şi asta nu mi-a plăcut. Poate dacă ar fi fost capitolele mai lungi şi nu s-ar fi schimbat aşa des, aş fi reuşit să văd mai bine personajele şi să încep să le înţeleg. Aşa, mi s-au părut puţin cam plate. 

Nu pot să zic c-a fost o carte ce m-a dat pe spate sau care m-a făcut în vreun fel să-mi crească pulsul; ci a fost mai mult un volum ce pregăteşte terenul pentru ce urmează şi la cum s-a teminat, cred că volumul doi o să fie mult mai bun. Sau eu aşa sper să fie. Însă am de gând să continui să citesc seria, pentru că vreau să văd ce urmează. 

Recomand cartea cuiva care caută acum o lectură uşoară şi totuşi dinamică, cu o mulţime de perspective, dar nu extrem de complexă şi grea.

0 comentarii: