vineri, 3 aprilie 2015

Final de Fernanda Torres - NOU la TREI

Descriere:

Cinci prieteni din Rio de Janeiro - Alvaro, Sílvio, Riberiro, Neto si Ciro - rememoreaza intamplarile importante pe care le-au trait: petreceri, casatorii, divorturi, iubiri si nostalgii.

Álvaro e un solitar ipohondru. Sílvio este prototipul drogatului care nu renunta la dependenta lui nici la batranete. Viata sexuala a lui Ribeiro a depins o buna perioada de Viagra.

Neto este barbatul rafinat, sotul fidel pana la moarte. Iar Ciro este Don Juanul invidiat de toti, dar si primul care moare, rapus de o boala nemiloasa.

Personajele Fernandei Torres se misca intr-o lume crepusculara, din care au disparut succesul profesional, realizarile personale sau seninatatea. La finalul vietii nu le asteapta decat un inventar de frustrari si regrete.

Un roman in care erotismul se impleteste cu melancolia si resemnarea si care vorbeste, in fond, despre doua teme esentiale: Eros si Thanatos.

Fernanda Torres este o bine-cunoscuta actrita brazilianca de teatru, film si televiziune. In ultimii ani, a inceput sa semneze cronici in presa. Desi a marturisit ca nu a crezut niciodata ca se va apropia de literatura, odata cu Final, romanul sau de debut, Fernanda Torres si-a castigat un nume in lumea scrisului, aratand ca este un artist complet.

Umor lipsit de superficialitate, lirism fara sentimentalisme, un tip de seriozitate fara rigiditate: ingredientele care fac din romanul Fernandei Torres unul adevarat si emotionant.

0 comentarii: