joi, 9 aprilie 2015

Hotul Cuantic de Hannu Rajaniemi, Furnicile de Bernard Weber & Robopocalipsa de Daniel H. Wilson - NOU la Nemira

Descriere:

Excentricul Jean le Flambeur este un hot postuman. Are stiinta de a fura gandurile si timpul sau obiecte vechi de pe planeta Pamant, aflate acum in posesia aristocratilor din Orasele Miscatoare de pe Marte. In ciuda abilitatilor sale, Jean, ale carui origini sunt invaluite in mister chiar si pentru el, face o greseala si ajunge in Inchisoarea Dilema. Salvat de misterioasa Mieli si nava ei seducatoare, i se ofera o sansa unica - sa isi recastige libertatea si memoria pierduta, daca accepta provocarea de a duce la bun sfarsit o spargere asa cum n-a mai dat niciodata.

Descriere:

In timp ce cititi aceste randuri, pe planeta se nasc sapte sute de milioane de furnici. Aceasta comunitate imensa are orasele ei, ierarhiile ei, coloniile ei, precum si o limba proprie, sclavii, mercenarii sau armele ei. Iar forta lor este uriasa.

Atunci cand descinde in casa mostenita de la un unchi entomolog, Jonathan Wells stie ca o sa dea piept cu armata furnicilor. Cititorii il insotesc in monstruoasa si palpitanta lume a acestor fiinte infraterestre, intr-un SF in care suspansul si groaza se Intalnesc In fiecare pagina. Stiinta si imaginatia se dezvaluie intr-un roman fara termen de comparatie.


Descriere:

Intr-un viitor nu atat de indepartat, robotii ne-au facut viata mult mai usoara: ne curata bucatariile, ne conduc masinile si lupta in razboaie in locul nostru – pana cand aceasta tehnologie avansata se intoarce impotriva celor pe care ii servea. 

Controlata de o inteligenta artificiala numita Archos, reteaua globala de masinarii de care lumea noastra a ajuns sa depinda devine subit cel mai mare dusman al ei. La Ora Zero – momentul in care robotii ataca – rasa umana este aproape anihilata. Pe masura ce supravietuitorii se aduna, umanitatea se solidarizeaza pentru prima data in incercarea de a riposta.

1 comentarii:

yukiblack spunea...

Primele 2 cărţi mi-au atras atenţia într-un mod incredibil, având în vedere că nu citesc cărţi de la editura Nemira (caracter rasist cu privire la cărţi, ştiu).
Furnicile mi se pare că ne va da ceva interesant pentru lumea sf de data asta.