vineri, 10 octombrie 2014

RECENZIE - Te doresc (Te astept #2) de J.Lynn


Descriere:

Vor reuși oare Teresa și Jase să fie împreună, ori soarta le este predestinată? 

Teresa Hamilton are un an greu. Este îndrăgostită de cel mai bun prieten al fratelui ei, însă acesta nu i-a mai vorbit după ce au împărtășit un sărut năucitor, pătimaș, de genul celor care-ți schimbă viața. Tocmai a scăpat dintr-o relație îngrozitoare, iar acum, un accident nefericit amenință să-i distrugă cariera de dansatoare.

E timpul pentru planul B: facultatea. Și poate o șansă de a-l convinge pe Jase că sentimentele dintre ei nu sunt o joacă.

Jase Winstead are un trai complicat, un aspect al vieții lui este cunoscut de foarte puține persoane din anturajul său. Nu l-a dezvăluit oricui, cu atât mai puțin surorii incredibil de frumoase a celui mai bun prieten al său. Chiar dacă el și Teresa au avut parte de cel mai fierbinte sărut din viața lor, este conștient că responsabilitățile trebuie să rămână pe primul loc. În mod sigur nu are timp pentru o relație. Dar nu-și poate lua gândul de la buzele fetei care i-ar putea distruge viitorul, iar asta nu îi este de ajutor nicicum.

Petrecând tot mai mult timp împreună, Jase și Teresa nu mai pot ignora atracția pe care o simt unul față de celălalt. Dar pericolul pândește la tot pasul și soarta îi lovește în plin. În vreme ce restul campusului revine la normal, îndrăgostiții năpăstuiți trebuie să decidă cât de mult pot risca pentru a fi împreună și la ce sunt dispuși să renunțe dacă nu reușesc…


RECENZIE:

De fiecare data cand incep sa citesc un roman de genul asta ma gandesc la doua lucruri: ori va fi iar o poveste tipica, un pic de drama, o tona de sex si niste personaje abia schitate, ori ma va intoarce pe dos, voi simti cum cunosc niste oameni in carne si oase, le voi afla povestile si voi vrea sa le urmaresc pana la final. Iar dupa acel final eu o sa continui sa visez la ei si o sa vreau sa-i revad.

De ce-am inceput recenzia asa? Ca sa vedeti cam cum vad eu romanele New Adult/Adult si ca sa pot sa ma raportez mai bine la cel de fata, care face parte din a doua categorie. Cumva banuiam ca va fi asa, pentru ca acum ceva timp am citit primul volum din seria de companions, si mi-a placut. Dar acela comparativ cu acesta mi s-a parut mai usor, nu asa de deep si n-a cuprins teme si situatii de viata atat de grele si nu tocmai frumoase.

Teresa si Jase, ca sa-i iau cumva la pachet pentru ca mi s-au parut in multe cazuri asemanatori, sunt doi oameni incercati. Pot parea doi tineri cu viata inainte, cu multe vise, dornici sa se distreze, dar sunt mai mult. Nu vreau sa detaliez prea tare, pentru ca apoi cumva ajung sa vorbesc si de ce intampla in poveste si dau spoilers. Insa aceste doua personaje sunt extrem de vii si le vezi luptandu-se cu viata, incercand sa mearga mai departe, chiar daca inca sunt bantuiti de trecut. Apreciez mereu autorii ce creaza oameni si nu personaje, iar pe acestea doua as vrea sa le pastrez cat mai mult timp, in minte.

Chiar daca ei doi, poti zice, sunt la varsta la care esti considerat matur si cu experienta de viata, ii vezi crescand de-a lungul povestii, observi cum se schimba, cum nu mai sunt asa de crispati si inchisi in ei, cum renunta la mastile alea de sunt-ok-lasa-ma-n-pace sau sunt-tanar-si-n-am-niciun-stres. Toti avem griji si probleme, dar cand se strang toate si fac coada in fata ta, nu e asa de usor sa le rezolvi. Oricine cedeaza si mai ales atunci cand n-ai experienta, taria de caracter, ambitia si dorinta sa le depasesti si sa le faci sa para mai mici decat tine.

As putea vorbi ore in sir de romanul acesta, dar nu vreau asta. Vreau sa-l cititi, sa-l intelegeti si apoi sa-l recomandati si altora. Nu e un roman tipic pentru adolescenti sau tineri, e si un fel de lectie de viata, e plin de replici inteligente si de maturitate. Nu vreau sa credeti ca e doar ceva ce citesti intr-o zi de vara si dupa ce termini poti trece la altceva. Pentru ca esti implicat in poveste, te consuma, si oglindeste foarte bine realitatea. As vrea sa fie citit de cat mai multi si sa convingem si pe altii ca literatura asta pentru tineret nu contine doar petreceri, sex, alcool si mai stiu eu ce. Ci ca mai are si chestii serioase in ea.

N-am cuvinte sa descriu cat mi-a placut cartea sau cum m-a facut sa ma simt, dar pot zice ca a fost ca o vacanta. O vacanta in care am cunoscut niste oameni de care-mi va fi dor si pe care vreau sa-i cunoasteti si voi. Cititi cartea asta daca vreti sa aveti si altceva decat o poveste tipica in fata ochilor, indopata cu sex si personaje de carton. Hai sa citim ceva real si realist. Eu nu pot decat sa-l recomand.

5/5

0 comentarii: