vineri, 23 mai 2014

RECENZIE - Iubire dincolo de timp de Tamara Ireland Stone


Tamara Ireland Stone ţese, cu o inegalabilă măiestrie, firele unei iubiri în calea căreia nici măcar timpul nu se poate pune. 

Anna Greene şi Bennett Cooper sunt doi tineri obişnuiţi, pasionaţi de muzică şi de mişcarea în aer liber. Ei îi place să alerge, lui, să facă alpinism. Aşadar, nu e deloc de mirare că se îndrăgostesc nebuneşte unul de celălalt. Cu o singură menţiune: Anna trăieşte în Evanston în 1995, iar Bennett în San Francisco, dar în anul… 2012. Bennett deţine însă un talent aproape de neconceput: poate călători în timp şi spaţiu după cum doreşte, iar intrarea lui în viaţa Annei îi deschide acesteia orizonturi nebănuite, lumi pline de oportunităţi şi aventuri. 

О poveste de dragoste unică, extraordinar de frumos scrisă... – Melissa Marr, autoarea seriei TheWicked Lovely 

О iubire pasională, căreia până şi timpul i se supune... şi care îi va face pe cititori să le ţină pumnii celor doi îndrăgostiţi care se opun iar şi iar destinului.Publishers Weekly 

Misterele şi călătoriile în timp se împletesc cu romantismul în acest captivant roman de debut…Booklist


RECENZIE:


N-am mai citit pana acum un roman care sa aiba de-a face cu plimbarile in timp si recunosc ca eram putin sceptica. Ideea era buna, descrierea suna minunat, coperta e frumoasa, dar daca nu-mi placea stilul autoarei si cum evolua povestea? Mi-am zis ca n-am nimic de pierdut si m-am apucat sa-l citesc. Sincer mi-a placut.

Iubire dincolo de timp e o carte fresh, simti ca miroase a vara cand o citesti, te face sa te relaxezi, dar nu te plictiseste. E scrisa intr-o maniera care nu face decat sa te atraga, te face sa vezi toate locurile din carte, peisajele, sa simti si sa auzi totul, personajele sunt extrem de realist conturate, iar actiunea e dozata perfect. In niciun moment din carte nu mi s-a parut ca povestea e trasa de par, ca lucrurile sunt grabite sau se intampla prea incet, iar Anna ai Bennett au fost protagonisti atipici (adica nu mi s-au parut cliseici).

Anna nu e genul de fata care se lasa pur si simplu vrajita de tipul misterios, nou elev la scoala ei, si isi pune destule intrebari pana sa-l cunoasca, atunci cand il cunoaste si dupa ce-l cunoaste. Nu-mi plac deloc tipele care se indragostesc si apoi parca isi pierd capul. Da, Anna are sentimente pentru el, dar odata ce afla adevarul se gandeste si la consecinte, la cum vor decurge lucrurile, ce se va schimba si cum aceasta legatura poate afecta viata ei, a lui si pe ale celorlalti. 

Bennett e si el extrem de realist si matur pentru varsta lui, si pune binele ei inaintea binelui lui. Chiar daca are acest dar si ar putea merge oriunde si face orice, doar ca sa se distreze, calatoreste doar ca sa faca ceva, ceva care sa se vada. Mi-a placut de el, pentru ca la orice decizie a stat sa se gandeasca, nu s-a aruncat cu capul inainte si daca uneori s-a intamplat asta, si-a asumat consecintele si a incercat sa rezolve. 

Relatia lui cu Anna e una extrem de complicata, pentru ca daca stai sa te gandesti ei nu trebuiau sa se intalneasca si timpul chiar sta intre ei - trebuie sa faca compromisuri, sa-si asume riscuri si mai ales sa se gandeasca daca merita. Pentru ca nu poti schimba viata cuiva si apoi sa-ti dai seama ca a fost doar o emotie trecatoare. Mi-a placut cum autoarea a tratat subiectul si ca n-a incercat sa transforme acest obstacol , distanta temporala dintre ei, sau darul lui intr-un joc. Cartea e destul de serioasa, se vede ca cei doi se gandesc si la consecinte, mai ales Bennet la inceput, iar apoi si Anna incepe sa-si dea seama cam cum merg lucrurile, si ca nu poti sa calatoresti in timp ca sa schimbi ceva sau sa te distrezi, si sa nu astepti consecinte.

Au fost destule lucruri in carte care s-au intamplat si nu le-am vazut venind, au fost si momente amuzante si clipe frumoase, au fost si momente romantice si tensionate, si triste, pline de speranta, de nervi. E o carte pe care o poti devora in cateva ore, dar nu e usoara, adica da, o citesti repede, te atasezi de personaje, poti sa o consideri o lectura de vara. Insa eu cred ca poate fi mai mult de atat si ca aduce in discutie si alte teme mai serioase, pe langa iubire, prietenie si incredere. Pentru ca Anna si Bennett fiind intr-o astfel de situatie trebuie sa ia decizii si sa fie mai maturi, pentru ca facand ceva ce le convine acum, in prezent, poate schimba viitorul. Si nu va fi placut.

Va recomand acest roman si daca vreti ceva usor, rapid, romantic, amuzant si scurt, dar si daca sunteti in cautare de o idee originala, pusa in practica in mod serios, frumos si interesant. Mie mi-a placut mult si poate va va placea si voua!:)


5/5

0 comentarii: