vineri, 8 februarie 2013

RECENZIE - E ușor să te iubesc de Tammara Webber


Descriere:

SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.

CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…


El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.


Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.


Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.


Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?


De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.


RECENZIE:

Am citit aceasta carte in câteva ore si mi-a placut foarte mult. Trebuie sa spun ca m-a surprins in mod placut prin personaje, actiune si mai ales subiectul pe care-l trateaza. E un subiect destul de delicat – violul – chiar daca se întâmpla sau e doar o tentativa, pentru ca-ti ramane impregnat in piele si-n minte. 

Lucas e… baiatul ideal as zice pentru ca are talent la desen, arata bine, e simpatic, glumet, prietenos, de ajutor, ce sa mai, are tot ce-ti poti dori. Insa e si special pentru ca desi a avut o copilarie placuta ceva s-a intamplat si a lasat urme adanci. As zice ca cele doua personaje impart pe langa iubire si cunoasterea suferintei pentru ca amandoi au trecut prin ceva si incearca sa scape. 

E ușor să te iubesc e o carte ce pare usoara si simplista, insa când ajungi sa o citesti iti dai seama ca te-ai inselat, ca e mai mult decat o carte cu adolescenti ce se indragostesc si merg la petreceri. E o radiografie a sufletelor ce incearca sa se lipeasca, sa puna bucatile la loc, o incercare de a arata ca orice se poate schimba in doar câteva secunde, ca poti trece de la fericire la lacrimi si de la neutralitate la a-ti sari inima din piept. 

Dupa ce o termini cred ca ramai cu un gol si dureaza ceva pana totul ti se aseaza in minte. Chiar daca pare o carte „usoara” aşa cum am crezut-o si eu, si mă bucur tare mult ca m-am inselat, e o carte chiar buna, foarte buna, dar cu un aer dragalas, ca un copil cu zambetul pe buze, dar care ascunde multe in suflet. 

2 comentarii:

CrisuTa CrisTalls spunea...

acum 2 zile am terminat si eu cartea aceasta...
Ma face parca sa vreau mai mult :))
Nu stii niste carti care sunt asemanatoare cartii acestea ?

Pzzike spunea...

Sunt multe carti pe care as putea sa ti le recomand, dar uite cateva: The Sea of Tranquility by Katja Millay (a aparut si la noi), Te astept de J. Lynn Slammed by Colleen Hoover, Crash by Nicole Williams, Ten Tiny Breaths by K.A. Tucker, Reason to Breathe by Rebecca Donovan.