joi, 21 februarie 2013

RECENZIE - Oi infuriate de Kaja Lange Muller

Descriere:

Soja a crescut în Republica Democrată Germană, într-o familie de nomenclaturişti. Refugiată în Berlinul de Vest, îl cunoaşte pe şarmantul Harry, de care se îndrăgosteşte. Dar cum este Harry în realitate? 

Cititorul şi naratorul descoperă împreună că a fost închis pentru jaf armat, că a fost eliberat pe probaţiune, că are probleme cu drogurile şi că riscă să fie închis din nou. Dar Soja, care are propriile ei probleme cu familia, alcoolul, aventurile de o noapte şi poliţia, se hotărăşte să-l ajute. 

Numai că aventura sentimentală în care se aruncă devine din ce în ce mai periculoasă, odată cu descoperirea unui secret întunecat, care îi pune viaţa în pericol.

RECENZIE:

Am mai intalnit carti dificile si care-mi dau dureri de stomac , dar pot sa spun ca aceasta a tras din rasputeri sa nu se lase consumata. Am fost atrasa de descriere, de coperta, intrigata de titlu, am incercat sa citesc. Nu m-am inteles cu personajele de niciun fel si pot sa spun ca reactiile lor si replicile mi-au dat o stare... greu de explicat. 

Nu stiu daca mi-a fost mila de ele, mi-a placut starea lor de moleseala, de a se complace intr-un mediu si o situatie gri... inotand contra curentului sau lasandu-se dusi de el. Imi pare rau sa spun ca nu mi-a placut, ca simt ca am pierdut timp incercand sa o citesc si sa o inteleg si mai ales pentru ca auzisem pareri bune despre ea. Poate-s eu defecta, imi lipseste ceva... 

Daca ati citit cartea si v-a placut eu chiar va rog sa-mi spuneti cum ati reusit sa o terminati si ce v-a placut. Mie sigur nu limbajul... adica serios, n-am nimic cu a vorbi colorat, vulgar sau cum vrei sa-i zici, dar repetitiv chiar imi da o stare aiurea. 

Imi puteti lasa in comentarii parerea voastra despre carte, recenzie sau ma puteti critica pentru ca sunt un cititor rau si m-am oprit cu cartea la jumatate pentru ca neuronii mei s-au blocat.

1/5

16 comentarii:

coco spunea...

comentam atunci , sa recuperam copacul din care a fost facuta , nu ? :)))

Crina|| booktwist_ spunea...

Da:))), desi unora se pare ca le-a placut.

Anonim spunea...

E prima oară când citesc o părere atât de... negativă despre o carte. Dar mi se pare perfect în regulă. Nu ar avea cum să ne placă toate cărțile. Eu n-am citit-o, nu-mi pot spune părerea dar știu sigur că nu mă atrage genul ăsta de carte...
Mi se pare oricum frumos din partea ta că ai scris despre ea, chiar așa cum ai făcut-o. E sincer. Îmi place. :)
(de ce nu pot pune comentariu aici cu nume de utilizator și site? am cont wordpress dar acum sunt pe domeniu propriu... greșesc eu ceva?)

Ada Angharad spunea...

Wow. Recenzia ta chiar m-a facut sa vreau sa citesc si eu cartea... Asa ca- si reclama negativa e tot reclama!

Crina|| booktwist_ spunea...

Poate ca tie, Ada, iti va placea:). Nu toti putem iubi aceleasi carti, ar fi imposibil.

Cristina's World spunea...

Nu cred ca esti un cititor rau si nu cred ca este obligatoriu sa iti placa toate cartile pe care le citesti, deci poti sa stai linistita :)

Simona spunea...

De multe ori se poate întâmpla ca unele cărţi să nu ne stârnească interesul după ce ne apucăm să le citim. Am păţit şi eu acet lucru cu destule cărţi în ultima perioada. Chiar dacă pe majoritatea le-am terminat nu am considerat că îşi merită locul în biblioteca mea.
Poate voi încerca şi eu această carte într-o zi. Nu se ştie cât mă va atrage însă. Fiecare cu gusturile lui. :D

Cosmina spunea...

eu am ales 2 carti ceva mai usoar de lecturat,dar aceasta nu stiu cat m-ar captiva si pe mine.... Pana si descrierea mi se pare departe de domeniul care am releaza, te apreciez ca ai ajusn la jumatate. Am abandonat si eu carti cand am vazut ca ba sunt despre razboi, ba au numai descriere.

Ana spunea...

Pana la urma o recenzie inseamna parerea cititorului despre cartea respectiva. Nu toate recenziile trebuie sa fie pozitive. E de apreciat sinceritatea ta! ;)

al13ex spunea...

Din descriere aflu ca doua persoane cu probleme se intalnesc... si din experienta mea pot sa spun ca astfel de situatii rareori duc la un final fericit. Pot sa spun ca sunt usor curioasa de poveste, doar pentru ca mi se pare o provocare sa rezolvi problemele care pot aparea pe parcurs. Parca mi-ar fi placut sa mai spui ceva despre felul in care decurge povestea, dar e totusi in regula, caci inainte de achizitie o sa mai caut ceva recenzii online :) Limbajul vulgar pe hartie intotdeauna m-a deranjat si am aflat ca astfel de carti mi se par ieftine din punct de vedere moral...
Ma mai gandesc ce am sa fac :)
Multumim pentru recenzie!

copilarim spunea...

Sunt unele carti pe care vrei sa le lasi deoparte dar e ceva ce te opreste sa o faci si la final te bucuri ca ai citit cartea. Sunt carti pe care nu le poti citi si nu e nicio pierdere (decat probabil de timp, dar sa zicem ca e o experienta totusi) si mai sunt acele carti pe care trebuie sa le termin (lol) si din care nu ramai decat cu o durere de cap ...

Atunci cand o carte are parte d emai multe recenzii este foarte bine pentru ca fiecare cititor recepteaza diferit cartea. Deci multim pentru recenzie:)

dulceameacasa spunea...

Multumim pentru recenzie! La cat mai multi copacei!!!

Spunsieu spunea...

nu cred ca esti tu defecta cum spui, poate acesta e scopul cartii, sa te faca sa traiesti viata anosta a personajelor. Te invit sa vezi ce carte am ales eu.

Unknown spunea...

Am mai citit o recenzie la această carte, tot în campania vALLuntar. Persoanei respective îi plăcuse, dar eu cred că mie nu mi s-ar potrivi cartea asta.

Mult spor la plantat copăcei, și dacă vrei treci pe la mine pe blog să-mi vezi recenziile ;)

Ştefana Alexandra spunea...

E o carte grea? Urâtă? Mie îmi pare ok tema cărţii, deşi depinde foarte mult de modul în care e scrisă, dacă nu e scrisă bine atunci nu ai cum să o citeşti. Cunosc şi eu cărţi de genu'.

Anonim spunea...

Din ce-am citit în alte recenzii, cred că e bună. Poate o să-i acorzi încă o șansă la un moment dat și o s-o vezi altfel.