luni, 22 octombrie 2012

Noutati + as citi

Sal'tare sau buna dimineata!:)

M-am gandit sa va aduc si mai multe noutati *in materie de carte, pe blog* si am creat o noua rubrica. Stiu ca editurile de la noi scot multe carti noi, dar ideea este si daca le-am citi pe toate. Asa ca in rubrica Noutati + as citi o sa va arat noutatile aparute la edituri si pe care eu le-as citi. Poate va vor placea si voua:). Sa-ncepem.




Este o noapte friguroasă de decembrie şi oamenii s-au adunat să asculte un concert de colinde al Armatei Salvării. Deodată se aude o împuşcătură şi unul dintre corişti se prăbuşeşte mort. Detectivul Hole şi echipa sa sunt chemaţi să investigheze crima, dar ei au puţine elemente de la care să pornească - nu există nici un suspect, nici o armă a crimei şi nici un mobil. Dar, când asasinul îşi dă seama că a împuşcat pe altcineva, Hole realizează că problemele lui de-abia de acum încep.




"Poirot investighează" reuneşte 11 povestiri în care excentricul
detectiv Hercule Poirot rezolvă o serie de mistere care au la mijloc
lăcomia, gelozia şi dorinţa de răzbunare, cu ajutorul renumitelor sale
"micuţe celule cenuşii". Povestea vedetei de cinema şi a unui diamant, o
sinucidere care se dovedeşte a fi o crimă cu sânge rece, blestemul unui
mormânt egiptean, dispariţia unui prim-ministru şi furtul unor
obligaţiuni în valoare de un million de dolari - nici una din aceste
întâmplări stranii nu este de nerezolvat pentru mustăciosul belgian.





Într-un viitor sumbru, oamenii folosesc chimicale nocive pentru a combate Ciuma Animală care a făcut ca toate animalele de pe pământ să turbeze, aducând planeta într-un stadiu de nelocuit. Populaţia umană trăieşte refugiată în oraşe supraaglomerate. Mika are 12 ani şi locuieşte în Londra împreună cu părinţii săi, în condiţii deplorabile. Despre sora sa geamănă, Ellie, se spune că s-ar fi înecat cu un an în urmă, însă Mika nu crede că este adevărat. Şi are dreptate. Povestea începe cu Ellie şi o maimuţică, Puck, încercând să scape de pe o navă spaţială. Încercarea le este îngreunată de maleficul Mal Gorman, care caută să-i adune pe toţi copiii născuţi după izbucnirea Ciumei, pentru a-şi construi o armată. Iar Gorman are într-adevăr planuri mari pentru Mika şi Ellie, ale căror mutaţii îi fac să aibă puteri speciale. Pentru a-şi salva sora, Mika va trebui să înfrunte o grămadă de obstacole şi să-şi descopere noi puteri pe care nici nu le bănuia.



Într-o şcoală londoneză a ajuns un joc pe computer: Erebos. Cine îl joacă nu mai scapă de el. Regulile jocului sunt deosebit de restrictive: oricine are doar o dată şansa de a juca Erebos. Cel care îl joacă nu are voie să vorbească cu nimeni despre el şi totdeauna trebuie să joace singur. Cine îi încalcă regulile ori nu îndeplineşte sarcinile primite este exclus şi nu mai poate relua jocul. Erebos combină ficţiunea cu realitatea în mod derutant: sarcinile primite în joc trebuie realizate în lumea reală. Erebos îl subjugă şi pe Nick, până în momentul în care jocul îi cere acestuia să omoare un om...



Voi le-ati citi?:)

0 comentarii: