sâmbătă, 13 octombrie 2012

RECENZIE - Luna plina de Kelley Armstrong


Descriere:

O cheama Elena. Este frumoasa, inteligenta si amuzanta. Si cel mai important este varcolac. Singura femeie varcolac din lume. Tradata de iubitul ei, un varcolac, Clay, care o musca si o transforma in ceea ce este acum, obligand-o la o viata plina de transformari secrete, Elena paraseste Haita adoptiva incercand sa se acomodeze vietii umane. 

Latura animalica pe care incearca din rasputeri sa o anuleze este imediat reactivata atunci cand varcolacul Alfa, seful Haitei, o chema sa salveze Haita, amenintata de criminali odiosi transformati in varcolaci si care incalca teritoriul acesteia ucigand oameni nevinovati. 

Lupta pentru siguranta si dreptate se trasforma in curand o lupta pentru sine si cu sine pentru o viata linistita. Care va fi deznodamantul, ce se va alege de Haita si cum va opta Elena sa traiasca aflati citind romanul scris de Kelley Armstrong. 

RECENZIE:

Recunosc ca m-am apucat de carte cu o doza mare de scepticism la bord si daca n-as fi gasit-o la biblioteca n-as fi citit-o, pentru ca n-o cumparam. De ce? Nu ştiu daca am vazut doua sau trei pareri despre carte si si acelea cat de cat, dar neconvingatoare. Aşa ca am zis sa încerc. Si mi-a placut MULT. 

Nu m-asteptam sa fie atât de bine scrisa, o idee ce curge de la sine, lucruri care se leaga, personaje ce par atât de reale si perfecte prin imperfectiunea si defectele lor. Este prima carte cu varcolaci pe care o citesc si îmi place. E ca si cum as fi gustat cea mai buna ciocolata posibila pusa intr-un ambalaj nu chiar stralucitor.

Pentru ca pana la urma coperta e una simpla si nu stralucitoare cu n recomandari de la alti autori care o insotesc. Ce mi-a mai placut la autoare si la carte e ca desi sunt varcolaci duc o viata normala, sau anormala spre normal. Autoarea nu incearca sa-ti scoata ochii prin faptul ca personajele nu sunt complet oameni, nu face un mare spectacol din chestia asta.

 Elena cred ca e una din putinele personaje feminine care nu m-a enervat prin fragilitatea ei, prin teama exagerata, lacrimile fara rost si dorinta de a fi protejata afisata pe fata. Este o tipa care stie ce vrea, spune ce crede si se ia la cearta cu barbatii de la egal la egal. N-am sa va zic foarte multe de actiune pentru ca vreau sa aveti aceeasi supriza ca si mine, insa eu spun ca merita. 

Daca vrei sa cititi ceva cu varcolaci bine scris, cu descriere, actiune din plin, romantism cat trebuie, personaje pline de viata atunci eu va recomand aceasta carte.

5/5

2 comentarii:

Dark Angel spunea...

Super carte. Draguta recenzie! :) Bafta in continuare!

Miruna Copoiu spunea...

oh, clar trebuie să citesc asta.
am mai citit pana acum doar seria Forţele răului absolut de Kelley Armstrong şi mi-a plăcut mult.