miercuri, 31 iulie 2013

BRISINGR (Mostenirea, vol. 3) de Christopher Paolini


Se fac juraminte... Se testeaza prietenii... Se ciocnesc forte. Apriga batalie cu armata Imperiului s-a terminat, iar Eragon si dragonul sau, Saphira, abia au reusit sa scape cu viata.

Dar aventurile lor inca nu s-au terminat, caci Eragon se trezeste prins intr-o increngatura de promisiuni pe care nu stie daca si le va putea tine - el i-a jurat varului sau Roran sa il ajute sa isi salveze logodnica, pe frumoasa Katrina, din ghearele regelui Galbatorix.

Dar Eragon le-a jurat si altora credinta. Vardenii au disperata nevoie de talentul si de forta sa, ca sa nu mai vorbim de elfi si de gnomi.

Eragon se afla acum in fata unor decizii care il vor duce dincolo de Imperiu, dar care ar putea sa-i ceara un sacrificiu de neimaginat...

Eragon reprezinta singura speranta ca tara sa scape de tiranie. Va putea oare un tanar sa uneasca fortele rebele si sa-l invinga pe rege?


Parere: Sincera sa fiu seria asta a devenit una din preferatele mele si abia astept sa citesc si ultimul volum, dar in acelasi timp imi va parea rau sa ma despart de toate personajele si de acea lume complexa si fantastica. Dar o sa ma mai vait de asta cand va fi recenzia la acel volum.

Nu trebuie sa va mai zic cat mi-a placut cartea asta si mai ales cat de mult m-au surprins unele lucruri, anumite intorsaturi ale situatiei, unele personaje care nu inceteaza sa ma surprinda, dar si dusmanii. Sunt toti atat de bine construiti si atat de complecsi incat par vii, nu ca eu nu i-as considera deja vii pe toti, pentru ca m-am atasat foarte mult de ei. De multa vreme nu mai prinsesem drag de atatea personaje si nu pot decat sa ma bucur ca mi-a cazut aceasta serie in maini si ca autorul s-a descurcat atat de bine sa cladeasca totul, pana in cele mai mici amanunte. 

Eragon si Saphira au evoluat atat de mult de-a lungul povestii si tot mai au de invatat; ma bucur de fiecare data cand reusesc sa mai faca cate un pas, sa mai doboare pe cineva ce le sta in cale, sa mai dovedeasca cuiva ca s-au inselat in privinta lor. Si sunt in continuare atat de apropiati si atasati unul de altul inca nu poti sa nu-i iubesti, cu toate mutrele si mofturile lor, dar si calitatile. Despre ceilalti nu pot sa va zic prea multe pentru ca as face o recenzie cat jumatate de roman, dar va pot spune ca m-au impresionat in acest volum, prin deciziile si daruirea lor, Arya, Nasuada, Roran si Orik. Sunt prieteni de nadejde ai lui Eragon, dar si niste modele pentru semenii lor.

Dupa cum am zis si mai sus acest volum a fost plin de intorsaturi de situatie, surprize, decizii cu un impact rasunator atat din partea lui Eragon, dar si a Nasuadei, care s-a dovedit vrednica de locul pe care-l ocupa de cand tatal sau a murit, si a lui Roran, care s-a schimbat foarte mult, iar acum a ajuns la fel de puternic ca Eragon, exceptand magia. Au evoluat enorm toti si nu pot decat sa ma intreb ce naibii se mai intampla in ultimul volum, pentru ca daca pe asta n-am putut sa-l las din mana, la acela nici nu vreau sa ma gandesc. 

Abia astept sa citesc volumul patru si sper sa fie un final pe masura, care sa ma lase cu gura cascata, desi am ramas surprinsa dupa fiecare volum si am vrut si mai mult. E o serie extrem de complexa, foarte bine scrisa, descrierile sunt superbe, intriga e mai complicata decat o panza de paianjen, personajele sunt de nedescris, iar suspansul e la un grad maxim. Eu v-o recomand tuturor si o sa va placa si mai mult daca iubiti dragonii, magia si creaturile magice. 


5/5

Weekly Reading #9


Sal'tare!

Iata c-a trecut si iulie, cam repede zic eu, de ceva vreme timpul trece prea repede pentru mine si am impresia ca ma lasa in urma de tot. Dar am reusit sa citesc, mai mult decat m-asteptam si speram, insa nu e motiv sa ma plang:)). Ce-am citit:



Am citit 22 de carti si ma declar multumita. Am avut si perioade in care am citit mai mult, in altele mai putin, au fost si carti foarte bune si mai putin bune. Cat de curand apare si un book haul *nu, n-am cumparat carti, ci le-am primit sau am facut schimb* si doua recenzii. Voi ce-ati mai citit?

marți, 30 iulie 2013

Va recomandam o lectura perfecta pentru plaja! - Editura Corint



AVENTURI MAI PALPITANTE CA ORICÂND... 

Elena este în primejdie! Amenințată de o apariție sumbră venită din lumea de dincolo, ea nu poate fi protejată decât de cei doi frați Salvatore, Stefan și Damon...


Ce şanse ai să te descurci în lumea celor bogaţi şi privilegiaţi?

ROMAN AFLAT LA BAZA SERIALULUI DE TELEVIZIUNE PRIVILEGIUL – DIFUZAT ŞI ÎN ROMÂNIA DE PROCINEMA!


Cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011 în topurile The Times şi Quille & Quire 

CELE MAI BUNE INTENŢII POT DA NAŞTERE CELOR MAI ÎNTUNECATE OBSESII!

luni, 29 iulie 2013

Library Haul

Sal'tare! Asa cum v-am propus pe facebook acum ceva vreme o sa apara pe blog o noua rubrica numita Library Haul in care o sa va arat ce carti imprumut eu de la biblioteca. Poate ca prin aceste postari o sa descoperiti carti care va vor placea si imi veti cunoaste si mie gusturile. Nu stiu daca voi recenza mereu aceste carti, dar in mare parte asa fac si asa am facut si pana acum. Pentru ca ar fi fost imposibil sa detin atatea carti, plus ca unele le citesc o singura data. Iata ce mi-am luat astazi de la biblioteca:



 Am imprumutat volumele 2 si 3 din trilogia Millennium, pentru ca pe primul il am si de multa vreme vreau sa le citesc. Am auzit doar lucruri bune despre ele. Ma sperie putin pentru ca-s destul de mari, dar vom vedea.





Si am mai imprumutat:

Manham, un sat linistit din Anglia, cu un peisaj maturat de ploi, plin de zone mlastinoase si de balti; o comunitate restransa, ce isi duce viata intr-un ritm molcom, departe de agitatia orasului. Acesta este fundalul pe care incep sa se petreaca niste crime oribile... Satenii, pana atunci incremeniti in timp, lipsiti parca de orice reper al lumii moderne, sunt smulsi din aparenta lor bonomie si devin, treptat, niste fiare in cautarea nu atat a vinovatului, cat a unui tap ispasitor.
In acest context nefericit, dorinta de anonimat a tanarului doctor David Hunter, sosit in sat de doar trei ani, din agitata Londra, cu scopul de a-si gasi linistea si de a se ingropa intr-o munca de rutina, se spulbera.



Dupa cate se vede voi avea parte de doua saptamani destul de pline de suspans, dar cine stie, poate se mai strecoara si altceva. Daca ati citit vreuna din aceste carti imi puteti spune in comentarii si cum vi s-a parut.

ÎNTÂLNIRE CU VIAŢA de Cecelia Ahern - noutate la ALL


Lucy Silchester şi-a părăsit iubitul perfect pentru că relaţia nu mai mergea şi a demisionat fiindcă nu era de acord cu politica firmei. Acestea sunt numai două dintre poveştile pe care Lucy le-a spus prietenilor şi familiei ca să-şi mascheze eşecurile. Există însă cineva care ştie adevărul. Viaţa ei, un bărbat nefericit, cu ochii injectaţi şi îmbrăcat într-un costum şifonat, îi trimite scrisoare după scrisoare, insistând ca ea să vină la o întâlnire. În cele din urmă, Lucy acceptă invitaţia şi măştile încep să cadă...


“O poveste surprinzătoare, care îţi încălzeşte inima.”
Booklist

“Unul dintre cele mai bune romane ale autoarei…
Amuzant, emoţionant, cu un mesaj profund.”
         Daily Express

sâmbătă, 27 iulie 2013

Adevarul despre cazul Harry Quebert de Joel Dicker

Marele Premiul al Academiei Franceze pentru roman in 2012
Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012


In 1975, Nola Kellergan, o adolescenta in varsta de 15 ani, dispare fara urma. 33 de ani mai tarziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crima, atunci cand trupul fetei este descoperit in timpul unor sapaturi in gradina casei sale. Tanarul Marcus Goldman, scriitor in pana de inspiratie, nu ezita sa plece la New Hampshire si sa inceapa propria ancheta pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul si prietenul sau. Acolo este depasit rapid de evenimente: investigatia intra in impas, iar Marcus incepe sa primeasca amenintari. Pentru a dovedi nevinovatia lui Harry si a-si salva cariera de scriitor, e absolut necesar sa raspunda la trei intrebari: cine a omorat-o pe Nola Kellergan? Ce s-a intamplat in New Hampshire in vara lui 1975? Si cum se scrie un roman de succes?


Parere: Inainte sa incep sa va vorbesc despre carte si ma pierd in zecile de ganduri si pareri pe care vreau sa le expun aici, o sa va zic ca daca va plac cartile cu mult suspans, rasturnari de situatie, cu un personaj principal care nu e doar incapatanat, ci mai e si scriitor pe deasupra, daca va plac cartile despre autori care scriu carti sau care isi cauta inspiratia atunci trebuie, TREBUIE sa cititi cartea asta. Pentru ca e GENIALA. Acum o sa ma intrebati ce naibii e asa genial la ea.

Pai in primul rand felul in care e scrisa, cu relatarile din prezent, cu bucati din trecut asezate unde trebuie si care ofera si mai multe informatii atat despre situatie, cat si despre personaje si relatiile lor de atunci, si implicit iti arata cum au ajuns acum. Apoi e vorba de personaje, si nu zic doar de cele principale, ci toate. Chiar si Nola, care e moarta nu-i lasata deoparte. Mi s-a parut ca autorul a tratat toate personajele in mod egal, n-a lasat niciunul pe dinafara si asta ofera o privire si mai ampla asupra povestii, asupra actiunii, iar romanul capata o complexitate dubla *daca pot sa zic asa* si o unda mare de veridicitate. Plus ca printre toate aceste pagini pline de suspans si amintiri din trecut, ni se strecoara si sfaturi legate de scris, avem parte si de discutii dragute si pline de prietenie intre Harry si Marcus, si vedem cum legatura lor a evoluat si s-a transformat de la inceput si pana la sfarsitul cartii.

Aceasta carte e foarte complexa pentru ca are atatea planuri narative si atatea personaje si atatea actiuni, care se completeaza si se complexeaza unele pe altele, creand o incurcatura extrem de greu de desfacut. E o carte in care, cu cat inaintezi cu lectura, ti se arata si mai multe si mai multe, fiecare personaj isi arata adevarata fata, fiecare lucru capata sens, iar finalul e exploziv. Eu deja de la jumatatea cartii citeam fara sa ma mai misc *da, am terminat-o la 3 dimineata* si ma enervam de fiecare data cand totul parea sa se rezolve, aparea ceva si iar se dadeau lucrurile peste cap. Sunt atatea straturi ce trebuie date la o parte si atatea masti trebuiesc sparte incat ajungi sa nu mai stii ce sa crezi si deja banuiesti pe toata lumea. Oricum nu cred ca poti sa te prinzi cine-i ucigasul, ce-a facut, de ce si cum. Eu abia la final, cand autorul mi-a spus, in ultimele pagini, am reusit sa asez lucrurile cap la cap, sa casc ochii mari si sa privesc toate acele personaje, cu tot ce-au facut, cu motivele si dorintele lor, dar mai ales sa ma uit la acea panza de paianjen enorma. 


Romanul asta e ceva ce chiar trebuie citit. Nu doar pentru ca e politist sau are suspans, ci pentru ca e cu si despre oameni, pentru oameni. Iti arata cum dorintele si motivele te imping dincolo de limitele tale si limitele vietii si moralitatii, cum vietile atator oameni se intalnesc si se intrepatrund intr-un mod atat de ciudat si incalcit, cum actiuni din trecut au avut ecouri foarte puternice in prezent. Dar mai ales cartea asta iti arata ca niciun personaj nu e ceea ce pare. Un roman complex, frumos scris, ce cuprinde si crime si psihologie si prietenie si iubire si ura si ambitie si vise sfaramate si inspiratie. TOT. V-o recomand din toata inima si cu toti neuronii mei. Cititi cartea si apoi veniti sa-mi ziceti ca nu v-a placut!



10/5

vineri, 26 iulie 2013

Revelatii (Sange Albastru vol. 3) de Melissa de la Cruz


Descriere:

Moştenirea sângelui lui Schuyler Van Alen tocmai a fost pusă la îndoială: face ea parte dintre cei cu Sânge Albastru, sau prin vene îi curge sinistrul Sânge Argintiu? În vreme ce controversa se adânceşte, Schuyler este abandonată în casa familiei Force, sub acelaşi acoperiş cu Mimi Force, rivala ei cea vicleană, şi cu Jack Force, dragostea sa interzisă.

Dar când străvechea temniţă a unui demon puternic este distrusă de cei cu Sânge Argintiu în Rio de Janeiro, Străbunii cu Sânge Albastru au nevoie de Schuyler de partea lor. Miza e mare şi bătălia sângeroasă; iar acum Schuyler trebuie să aleagă între datorie şi pasiune, între dragoste şi libertate.


RECENZIE:

 La fel ca-n celelalte doua volume am avut impresia ca lucrurile s-au miscat lent si ca abia spre final am primit niste raspunsuri si povestea a mai prins contur, ceea ce nu-mi place. Nu vreau ca un volum dintr-o serie sa mi se para bun doar pentru final, vreau sa-mi placa tot, pentru asa nu prea are rost. Si pe langa acest aspect a fost si unul scurt, adica 280 de pagini. Si cu fiecare volum am impresia ca autoarea se lungeste, ca trage de ele, pentru cine stie ce motiv si daca ar fi vrut putea sa creeze maxim 3-4 volume, serios scrise, cu un numar mai mare de pagini, decat sa transeze actiunea, sa traga de ea, sa traga de noi, umpland niste pagini cu chestii dragalase si relaxate si apoi boom, la final. 

Pentru ca sincer daca stau sa restrang tot ce s-a intamplat in cartea asta mare lucru n-ar fi de zis, adica s-a lamurit oarecum situatia lui Dylan, Schuyler a ajuns sa locuiasca acasa la gemeni, si de aici situatia se transforma intr-o sabie cu doua taisuri, Mimi o tine una si buna ca vrea sa grabeasca uniunea cu Jack si s-a apucat de pregatiri, Conclavul se duce la naibii, la Rio dintr-un motiv stiut doar de ei si acolo incep sa curga „valuri”. Adica a fost o continuare buna, dar cam putin, fiecare volum mi se pare bun si doar atat, as fi vrut mai mult de la seria asta, pentru ca ideea imi place mult, dar nu prea e folosita la maxim. Si autoarea imi tot da impresia c-a vrut sa creeze ceva dragalas, plin totusi de actiune si suspans, doar ca acestea din urma sunt date cam cu zgarcenie. 

Nu mai am ce sa va spun pentru ca daca mai zic ceva va dezvalui tot ce-i in carte, si asa e mica, cum am zis mai sus. Si si de data asta ma lovesc si ma voi lovi in continuare de problema cu volumele multe intr-o serie care sunt doar ca sa fie si ar fi putut fi organizate altfel, iesind din 7 volume, sa zicem, 4 sau 3 mai comprimate, dar care te-ar fi facut sa te simti altfel. Pentru ca pana la urma asta e si o afacere, de ce sa dai mai mult pe mai putini bani cand poti sa faci invers. Si aici vine vorba de ce vrea autorul si editura si de ce vrea cititorul, logic ca eu vreau poate niste volume mai normale si sa dau mai putini bani, nu? Si din cauza asta ma uit la cei de afara ca la ei exista acele volume bind-up care pot cuprinde 2-3 sau chiar 4 volume dintr-o serie. Si cred ca e mult mai convenabil asa, sa poti alege tu ca cititor ce sa-ti cumperi. Dar inchei pentru ca asta e alta discutie.

In concluzie volumul mi-a placut, se afla pe aceeasi linie cu celelalte, dragut, uneori amuzant, bine scris, cu un final intrigant. Poate uneori as fi vrut mai multa descriere atat a locurilor cat si a personajelor, a starilor lor interioare si a gandurilor, dar fie si asa.


4/5

Weekendul Raymond Chandler - 50% reducere la cartile maestrului - Editura Nemira


In urma cu 22 de ani, pe 22 iulie 1991, Editura Nemira lua nastere. Atunci incepea frumoasa poveste a cartilor, plina de impliniri si neprevazut, ce este spusa si astazi cu aceeasi pasiune.

Saptamana de sarbatoare continua, iar pentru ca 22 iulie 2013 marcheaza 22 de ani de existenta, oferim o reducere in ton cu aceste numere: 2 x 22 = -44% reducere la titlurile Editurii Nemira .

Aveti la dispozitie mai mult de 22 de posibilitati din care puteti alege. Sutele de titluri din cele mai diverse domenii - literatura science fiction, fantasy, fictiune literara, literatura de divertisment, suspans si thrillere, erotica, precum si apreciatele volume de religie, filozofie, teatru, istorie si umor - vor putea raspunde celor mai variate gusturi literare.

Va multumim ca ati fost alaturi de noi in toti acesti ani si intarim promisiunea de a oferi cititorilor placerea lecturii cu fiecare carte publicata.


Pe 23 iulie s-au implinit 125 de ani de la nasterea scriitorului Raymond Chandler, creatorul romanului politist modern american. Personajul creat de Chandler, Philip Marlowe, a dobandit
de-a lungul timpului notorietate si forta, fiind astazi asociat cu ideea de "detectiv particular".

Sarbatorim geniul autorului Raymond Chandler cu un weekend dedicat acestuia. Volume vestite si apreciate de o intreaga lume, Sora cea mica , Crima de mantuiala , Voi astepta , Somnul de veci, Doamna din lac , Nu-i usor sa spui adio , Fereastra de sus , Play-back sau Adio, iubito, se regasesc la Editura Nemira si pot ocupa si rafturile bibliotecii tale.

Editura Nemira iti ofera weekendul acesta o reducere de 50% la toate cartile nemuritorului Raymond Chandler .

Weekend plin de suspans, mister si cazuri rezolvate sa fie!



Joi, 1 august, cititorii sunt asteptati la Timisoara, la Libraria Carturesti (Strada Mercy, nr. 7), unde, incepand cu ora 18.00, Gheorghe Sasarman, alaturi de invitatii sai, va prezenta volumul Cuadratura cercului. Participantii la eveniment vor avea ocazia de a-i cunoaste pe Cornel Secu, cel care va modera intregul eveniment, prof.univ.dr. Cornel Ungureanu, presedintele Filialei Timisoara a Uniunii Scriitorilor si prof.univ.dr. Ciprian Valcan, prorector al Universitatii Tibiscus Timisoara. 

Joi, 8 august, scriitorul Gheorghe Sasarman va putea fi intalnit la Cluj, la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor (Strada Universitatii, nr. 1). La ora 12:00, Irina Petras, presedinte Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor si moderatorul acestui eveniment va da startul discutiei in compania invitatilor,prof. univ. dr. Ion Pop si prof. univ. Dr.Virgil Stanciu.

In cadrul celor doua evenimente, scriitorul Gheorghe Sasarman va prezenta volumul Cuadratura cerculuitiparit la Editura Nemira, precum si editia americana a cartii, aparuta in luna aprilie in traducerea binecunoscutei scriitoare Ursula K. Le Guin, cea care semneaza si prefata volumului american.


"Mama e moarta, eu sunt mama, e simplu, iata cat e de simplu, e povestea noastra, a celor trei. Cand imi spunea cate o poveste seara, in pat, imi ziceam in sinea mea ca are un fel foarte lent de a povesti. De data asta a mers repede, atat de repede, privirea mamei s-a mutat in privirea fetei mele, acolo e acum, acolo o regasesc.

Si in gesturile lui Angele, in gesturile nerabdatoare, putin bruste, ale fetitei mele de doua ori preaiubite. Mama traieste in Angele care alearga pe o peluza interzisa. Mama imi zambeste si imi vorbeste cand Angele arunca priviri sfidatoare adultilor care o prind si o cearta. Mama e acolo cand Angele cade si se ridica imediat, cu dintii inclestati, stapanindu-se sa nu planga. E in tipatul pe care nu-l scoate, e in mica ei grimasa de copil capos care nu e dispus sa cedeze. Mama si-a lasat amprenta in toata fiinta copilului meu." - Justine Levy