miercuri, 1 martie 2017

TBR mi-a luat un mărţişor?


Sal'tare! :) Ah, cât a trecut de când n-am mai scris aici şi câte zile *ăhm, luni* de când n-am mai postat o recenzie. 

Iar dacă eu sunt uşor nemulţumită de mine ca cititor şi bookblogger, aş spune că TBR-ul (To Be Reading List) e furios de-a dreptul. Cum adică n-am timp de el? Cu ce mi-a greşit de îl ignor, chiar şi când s-a băgat la dietă. Da, lista mea de cărţi pe care vreau să le citesc, în ultimele luni, ca să încerce să mă convingă să citesc şi să-mi atragă atenţia a încercat să slăbească. Sau măcar să nu se mai îngraşe, renunţând să se mai îndoape cu orice poveste delicioasă şi crocantă, învelită într-o copertă de-ţi lasă gura apă. 

Mă-ntreb cum de-a avut atâta voinţă, dar să ştiţi c-a reuşit! S-a ţinut de cuvânt şi deşi scâncea uneori şi se zgâria pe ochi, în timp ce bălea la romanele ce se aflau la reduceri sau se lipea de vitrinele librăriilor când ieşeam la plimbare, nu a cedat. Iar eu începusem să cred că aproape s-a vindecat. Cât am putut să mă înşel...

Nu, n-a încercat să mă ucidă în somn, sufocandu-mă cu una din cărţile mele preferate. Nici nu mi-a ascuns toate semnele de carte sau şi nu mi-a mâncat ciocolata. Iar telefonul meu încă funcţionează. Dar a făcut ceva şi mai rău! 

Mă trezesc eu frumos de dimineaţă şi soarele străluceşte, păsărelele ciripesc, cărţile abia deschid ochii de pe rafturi şi se întind leneşe, în timp ce Kindle-ul mai moţăie puţin. Din obişnuinţă dau să pornesc laptopul, ce zace de obicei pe birou, însă nu-l găsesc. Brusc mă trezesc complet, fac ochii mari şi dau să-l caut: nu e pe birou, nici pe scaun, l-am căutat şi sub pat. M-am uitat şi-n baie... deşi nu cred că aş fi mers cu el acolo fără să-mi amintesc. 

Aşa că după vreo zece minute în care am întors garsoniera pe dos şi tot nimic, m-am aşezat pe pat. Poate mai e undeva unde nu m-am uitat sau poate ştie cineva ceva. Însă cărţile îmi zic că n-au văzut nimic, pentru că dormeau aşa de bine în bibliotecă, îmbrăţişate sau inghiondu-se ca să încapă mai comfortabil. Aparent unele ocupă prea mult spaţiu, altele sforăie iar TBR-ul ţine întâlniri nocturne, în care încearcă să găsească soluţii la problema (aka cum să facem cititorul să ne iubească tare, tare iar) ce e mereu pe ordinea zilei. Pardon, a nopţii. 

Oh! Brusc un gând îmi trece brusc prin minte şi ochii că-mi ies din orbite, iar câteva cărţi se sperie de reacţia mea. Mă privesc curioase, în timp ce eu stau în mijlocul camerei uitându-mă după TBR. Pune el ceva la cale de nu l-am văzut azi. Şi mi-a dispărut laptopul. Hm, ce coincidenţă. Oare au dispărut împreună undeva? Care ar fi şansele? Un chicot îmi întrerupe gândurile, apoi sunetul distinct al tastelor îmi sună în urechi. 

-TBR? zic şi toţi fac linişte. Îmi pot auzi bătăile inimii. Unde eşti?

Nici un răspuns, însă tastele se aud şi mai tare. Mă iau după sunet şi aproape că iau şifonierul în braţe. Stai puţin! îmi spun. Apuc mânerul şi deschid uşa. Şi ce crezi că găsesc? TBR-ul meu stătea aşezat pe nişte tricouri proaspăt spălate, între umeraşele cu geci şi sacouri, cu laptopul în braţe şi bălea la o pagină cu reduceri. Când realiză că a fost descoperit, îşi ridică privirea şi obrajii îi deveniră roşii, iar degetele i se opriră deasupra tastelor. Ne privim, încercând să ne anticipăm mişcările şi aerul părea să fi devenit solid. Ştia că o să-i iau laptopul şi eu ştiam că trebuie s-acţionez repede. 

Un ping ne făcu pe amândoi să tresărim. Oh, nu-ţi pot descrie zâmbetul larg ce i-a înflorit pe faţă şi felul în care şi-a ridicat braţele în aer, începând apoi să danseze. M-am aşezat în genunchi, pe jumătate cu capul în dulap, şi am deschis mailul. Era o comandă de vreo zece cărţi: 





-Ce ai făcut? zic şi aproape că-mi scot ochiul în colţul uşii, pentru că-ntre timp TBR ieşise dintre haine şi o luase la fugă prin cameră, probabil speriat de reacţia mea. 

-Ţi-am luat un mărţişor! spuse pufnind, cu părul vâlvoi şi acoperindu-şi obrajii cu mâinile. Arăta ca o roşie cu permanent. Iar acum o să m-asigur că şi ceilalţi au făcut la fel. zise şi se agăţă de pătură, căţărându-se în pat. 

-Care ceilalţi? Celelelate TBR-uri? Oh, nunununu! Nu telefonul! spun şi dau repede să mă ridic în timp ce el deja era în acţiune, ţinând telefonul cu o mână şi cu cealaltă tastând un număr. 

THREE HOURS LATER...

După ce ne-am bătut pe telefon sau mai bine zis am încercat să ne batem, eu încercând să i-l smulg şi el ţipând că bezmeticul, roşu la faţă şi cu părul vâlvoi către cineva de la celălalt capăt, am sfârşit prin a ne împăca. TBR mi-a înapoiat telefonul, după ce şi-a încheiat convorbirea, normal, iar eu i-am zis că-l iert. 

Dacă vreţi să vedeţi ce a comandat TBR, fără că eu să ştiu, puteţi da click pe banner-ul de mai jos sau pe oricare coperta de mai sus. Banner-ul va duce direct către toate cărţile ce se află la reducere, iar fiecare copertă vă direcţionează către acea carte. Iar dacă vreţi să nu cumpăraţi sau doar să vă apăraţi de TBRs, care în perioada asta sunt mai periculoase ca oricând, apăraţi-vă telefonul şi laptop-ul. 



P.S.: Dar vă întreb sincer, chiar vreţi? Vreţi voi să nu luaţi cărţi la reduceri? 
P.S.2: Puteţi comanda câte vreţi, poate şi pe toate... nimeni nu va ştii că voi aţi făcut-o :D Doar avem un TBR, nu? 

Până data viitoare eu vă urez lectură plăcută şi fiţi cu ochii pe TBR! Sau doar priviţi-l complice şi prefaceti-vă că nu vedeţi anumite rezultate din istoric. :)

Crina @Reading Addict 

0 comentarii: