joi, 14 mai 2015

Vremea maimutelor de Howard Jacobson - NOU la RAO


Descriere:

Romancierul Guy Ableman este subjugat de pătimaşa sa soţie, Vanessa, o roşcată uimitor de frumoasă, dar dificilă. Problema e că nu este mai puţin subjugat de atrăgătoarea ei mamă, Poppy. Arătând mai mult ca nişte surori decât ca mamă şi fiică, ele vin la pachet, o prezenţă tulburătoare care spulberă liniştea interioară a lui Guy, sugerându-i cele mai fanteziste poveşti, dar făcându-l să nu se poată concentra să le scrie.

 Nu că l-ar citi cineva pe Guy. Nu că ar citi cineva ceva. Cititul, se teme Guy, e terminat. Editorul său are aceleaşi temeri şi se sinucide. Agentul său, ca toţi agenţii, se ascunde. Între timp, Vanessa scrie şi ea un roman. Guy nu se aşteaptă ca ea să-l înceapă vreodată, darămite să-l termine, dar e îngrozit de consecinţe, în eventualitatea că o va face. 

 Pe rând furios, melancolic şi pasional, Vremea maimuţelor este un roman de dragoste - de dragoste pentru femei, dragoste pentru literatură, dragoste pentru râs. Ni-l prezintă pe cel mai amuzant scriitor britanic într-un moment de graţie absolută.

0 comentarii: